Menu
 

"Auda" neuzvar Liepājā, "Super Nova" nepalīdz Salaspilī (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - FK "Liepāja" Foto - FK "Liepāja"

Latvijas futbola virslīgas 33.kārtā punktus zaudēja abas Pierīgas komandas – futbola klubs “Auda” viesos nospēlēja neizšķirti ar futbola klubu “Liepāja”, bet sporta kluba “Super Nova”/Salaspils futbolisti piedzīvoja kārtējo zaudējumu mājas spēlē pret “Valmiera FC”.

FK “Auda” sestdien ļoti nepatīkamos laika apstākļos un uz “smaga” laukuma viesos nospēlēja neizšķirti 1:1 ar konkurentu cīņā par trešo vietu futbola klubu “Liepāja”, taču diez vai var būt apmierināti ar šādu iznākumu. Jau pirmā puslaika vidū liepājnieki palika skaitliskā mazākumā, un viesiem bija liels teritoriāls pārsvars. Taču otrā puslaika sākumā Ramirešs nerealizēja 11 metru soda sitienu, dažas minūtes vēlāk netika ieskaitīts vārtu guvums “aizmugures dēļ”, bet vēl pēc brīža vienu no retajiem bīstamajiem  pretuzbrukumiem ar precīzu sitienu pabeidza mājinieki. Desmit minūtes vēlāk “Auda” tomēr panāca izlīdzinājumu.

Ķekavas klubam cīņā par bronzas medaļām un vietu Eiropas klubu turnīros varēja palīdzēt SK “Super Nova”/Salaspils futbolisti, kuri svētdien savās mājās uzņēma vēl vienus “Audas” konkurentus “Valmiera FC”. Taču valmierieši pirmā puslaika vidū realizēja “pendeli” pēc strīdīga pārkāpuma soda laukumā, īsi pirms pārtraukuma guva otros vārtus un arī otrajā puslaikā bija tuvāk trešajam golam nekā salaspilieši pirmajam. Pārtrūka “Super Nova” triju nezaudēto spēļu sērija – 0:2.

Trīs kārtas pirms beigām abām līdervienībām “Riga FC” (83 punkti) un RFS (80) seko FK “Auda” un “Vamiera FC” ar 49 punktiem un FK “Liepāja” ar 45 punktiem. SK “Super Nova”/Salaspils ir 13 punkti un pēdējā desmitā pozīcija.

Sezonas beigusies abiem Pierīgas klubiem Sieviešu futbola līgā. FK “Olaine” pēdējā spēlē ar 1:5 piekāpās SFK “Rīga” futbolistēm, kas divas dienas iepriekš ar tādu pašu rezultātu bija pieveikušas Ķekavas “Audu” un līdz ar to nodrošinājušas čempioņu titulu. Olainietēm goda vārtus guva Nikola Preijere, bet ķekavietēm – Madara Ērika Paidere. Čempionātu “Auda” noslēdza sestdien ar bezvārtu neizšķirtu pret pastarītēm Rīgas Futbola skolas audzēknēm.

Turnīru FK “Olaine” pabeidza ar 13 uzvaram un astoņiem zaudējumiem 21 spēlē un ar 39 punktiem ierindojās ceturtajā vietā. Trīs punkti vairāk un bronzas godalgas ir futbola skolai “Metta”, kam vēl arī spēle rezervē. FK “Auda” futbolistes ar trim uzvarām un pieciem neizšķirtiem savāca 14 punktus, taču vēl nevar būt drošas par sesto pozīciju, jo tikai punkts mazāk un divas spēles rezervē ir sporta klubam “Super Nova”.

Sieviešu pirmās līgas turnīrā FK “Olaine-2” pēdējās divās spēlēs zaudēja Daugavpils Futbola skolai 1:3 (gols Lauras Kallases kontā) un pārspēja Rēzeknes BJSS futbolistes 1:0, turklāt vienīgos vārtus Jekaterina Goruza iesita jau 4.minūtē. Noslēguma tabulā olainietes ieņēma piekto vietu (12 punkti 10 spēlēs), astotās bija FK “Sigulda” futbolistes.

Latvijas pirmās jeb Nakotnes līgas turnīrā Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” komandai izdevās nopelnīt svarīgu punktu pret vieniem no līderiem Grobiņas sporta centra futbolistiem. Pirmā puslaika beigās vadībā izvirzījās kurzemnieki, bet 62.minūtē Konstantīns Fjodorovs panāca 1:1.

Tabulā olainieši ieņem 11.pozīciju, taču tikpat punktu (21) ir arī futbola klubam “Smiltene”, kas ir 12.vietā – šīs vietas ieguvējiem paredzētas pārspēles ar otrās līgas trešo labāko komandu.

Par otrās līgas līderiem kārtu pirms beigām kļuvuši Mārupes sporta centra futbolisti, kuri pamatlaika pēdējās sekundēs gan nenosargāja uzvaru pār “Ogre United” vienību – 1:1 (vārtus guva Kristiāns Korsaks).

Otrās līgas B grupas turnīrā (par 9.-16.vietu) sāpīgu neveiksmi piedzīvoja “Ķekava/Auda”, kas izšķirošos vārtus ielaida piecas minūtes pirms beigām un piekāpās Valmieras “FC Gauja” futbolistiem 2:3 (Viesiem precīzi sita Rihards Gorkšs un Rūdolfs Zicāns). Vēl rezultatīvāka bija futbola klubu “Aliance” un “Salaspils” cīņa, kurā salaspiplieši vēl pirmajā puslaikā panāca 4:23 pārsvaru un nosargāja uzvaru 5:4. Trīs vārtus iesita Svetoslavs Čugunovs, divus – Maksims Puzikovs.

FK “Salaspils” kārtu pirms turnīra beigām ar 26 punktiem grupā ieņem otro vietu (kopvērtējumā desmito), bet “Ķekava/Auda” pēc diviem zaudējumiem riskē kļūt par trešo komandu, kam otrā līga būs jāatstāj (divas jau ir zināmas). “FC Gauja” ir 18 punktu, bet ķekaviešiem un “Staiceles bebriem” pa 17. Pēdējā kārtā “Ķekava/Auda” savās mājās tiksies ar pastarīti futbola klubu “Limbaži”.

Latvijas trešās līgas pusfināla pirmajā spēlē sagrāvi 0:8 pret SK “Super Nova” otro komandu piedzīvoja futbola klubs “Union”. Skaidrs, ka 28.oktobrī Olainē paredzētajā atbildes spēlē viņiem reālu izredžu atspēlēties nav. Taču paliek iespēja uzvarēt finālā par trešo vietu, kas garantētu ceļazīmi uz otro līgu.

(papildināta ar 7., 10.un 11.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.