Menu
 

Pierīgas basketbola klubiem piecās spēlēs četras uzvaras un ķekaviešu neveiksme

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Raimonds Subatovičs, BK "Jelgava" Foto - Raimonds Subatovičs, BK "Jelgava"

Latvijas basketbola Užavas kausa izcīņas otrās kārtas pirmajās spēlēs zaudējumu savā laukumā piedzīvoja basketbola klubs “Ķekava”, bet pārliecinošu uzvaru svinēja Salaspils sporta skola. Panākumus guva arī BK “Sigulda/Modern house” basketbolisti Nacionālajā basketbola līgā, kā arī Mārupes sporta centra un “Babītes” komandas Reģionālajā basketbola līgā.

Salaspils sporta skolas basketbolisti Latvijas kausa izcīņas pirmajā spēlē viesojās pie basketbola kluba “Jelgava” un ātri vien panāca solīdu 16:4 pārsvaru. To palielināt mājinieki gan neļāva, un pēc pirmā puslaika sāncenšus šķīra tikai pieci punkti (45:40). Otrajā puslaikā starpība ilgāku laiku turējās apmēram desmit punktu robežās, līdz trešās ceturtdaļas otrajā pusē salaspilieši veica 13:0 izrāvienu (71:49) un nosargāja aptuveni 20 punktu pārsvaru, kas dod drošības sajūtu pirms atbildes spēles savā laukumā – 96:74.

Viesu rindās Jānis Antrops izcēlās ar 22 punktiem, Jānis Pozņaks – ar 21 punktu un 14 atlēkušajām bumbām, Kristiāns Armanovs – ar 13 punktiem.

Diezgan līdzīgi aizritēja basketbola kluba “Ķekava” mājas spēle pret “Gulbenes bukiem”. Trīs dienas pēc sagrāves 69:111 Nacionālās basketbola līgas mačā Gulbenē ķekavieši pirmā puslaika vidū atspēlēja astoņu punktu deficītu (18:18 pēc 2:10) un pēc pirmā puslaika zaudēja vēl tikai 37:43 (trešajā ceturtdaļā 51:57). Taču no otrā puslaika vidus gulbenieši pilnībā pārņēma iniciatīvu un sagādāja ķekaviešiem smagu zaudējumu 65:96.

Mājinieku sastāvā rezultatīvākie bija Alens Zubrickis ar 15, Jānis Gertners ar 13 un Nils Briška ar 10 punktiem.

Nacionālajā baskebola līgā trešo uzvaru sezonas četrās spēlēs svinēja BK “Sigulda/Modern house” basketbolisti, kuriem Latvijas kausa izcīņa beidzās jau pirmajā kārtā. Izbraukuma spēli pret Bertānu Valmieras basketbola skolu siguldieši sāka ar 12 zaudētiem punktiem pēc kārtas, taču līdz pirmā puslaika vidum bija izlīdzinājuši cīņas gaitu. Izšķirošie notikumi risinājās trešās ceturtdaļas beigās, kad viesi ar 14:0 izrāvienu panāca 12 punktu pārsvaru (46:34) un atlikušajā laikā noturēja 4-7 punktu pārsvaru – 89:84.

Didzis Mališevs uzvarētāju labā iemeta 34 punktus, Nauris Bikovs 20 un Rihards Strauts 13 punktus.

Reģionālajā basketbola līgā “Babītes” komandai iepriekšējās sezonas uzvaru normas (divas) atkārtošanai bija nepieciešamas tikai četras spēles (pērn – 14). Trešdien viesos pret BJBS “Rīga”/”Basketbola klase” jauniešu komandu Babītes basketbolistiem pirmā puslaika vidū izdevās neliels izrāviens (22:13), taču teju visa mača garumā viņu pārsvars nepārsniedza divu precīzu metienu tiesu. Negaidīta bija pamatlaika izskaņa, kad “apstājās” rīdzinieku uzbrukums, viesi iemeta desmit punktus pēc kārtas un svinēja uzvaru 67:55.

Uzvarētājiem Aigars Hermanis iemeta 24 punktus, Gints Artmanis un Ņikita Molodovs pa desmit.

Otrā trešdienas basketbola skolas “Rīga” un Mārupes novada komandu duelī – BJBS “Rīga”/”Centrs” pret Mārupes sporta centru – īsta cīņa nesanāca. Mārupieši jau pēc pirmās ceturtdaļas bija vadībā 31:10, pēc pirmā puslaika – 63:26. Arī pēc lielā pārtraukuma, lielākoties izmantojot rezervistu spēkus, viesi turpināja graut pretiniekus – 132:54.

Punktus guva visi desmit Mārupes SC basketbolisti, visvairāk – Roberts Ciganskis (26), Markuss Kiops (21) un Jēkabs Niedra (19). Mārupiešiem ir trīs uzvaras piecās spēlēs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.