Menu
 

Mājas spēlēs uzvar Mārupes basketbolisti, zaudējumi ķekaviešiem un ādažniekiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Kārtējās cīņas aizvadījuši Latvijas zemākajās līgās spēlējošie Pierīgas basketbola klubi. Nacionālajā basketbola līgā vēl vienu smagu sakāvi piedzīvoja BK “Ķekava”, zaudējums arī BK “Ādaži/Carnikava” Reģionālajā līgā, bet pie panākuma RBL spēlē tika Mārupes sporta centra basketbolisti.

Basketbola klubs “Ķekava” savās mājās uzņēma Latvijas Universitātes/Basketbola skolas “Rīga” komandu, pēc diezgan bezcerīga sākuma (3:21) guva septiņus punktus pēc kārtas, taču jau otrās ceturtdaļas vidū zaudēja ar “mīnus 20” (16:36) un beigās kapitulēja 53:97.

Vienīgais no mājiniekiem, kurš pārsniedza 10 punktu robežu, bija Edgars Lācis (12 p.). Ķekavieši pēc uzvaras sezonas pirmajā mačā NBL turnīrā piedzīvojuši četrus zaudējumus pēc kārtas (vēl vienu arī Latvijas kausa izcīņā).

Mārupes sporta centra komanda tikās ar BK “Cēsis”/Cēsu sporta skolas basketbolistiem, gandrīz visa mača gaitā bija vadībā, taču vēl četras minūtes pirms pamatlaika beigām starpība bija tikai pieci punkti (75:70). Tad sekoja 13 gūti punkti pēc kārtas, un beigās uzvara sanāca gluži pārliecinoša – 92:74.

Mārupiešu rindās Jēkabs Niedra izcēlās ar 27 punktiem, 7 atlēkušajām bumbām un 5 rezultatīvām piespēlēm, Toms Lūkass Ailis iemeta 16 punktus un Markuss Mamajs 21 punktus. Sešās spēlēs viņiem ir četri panākumi.

Aizraujošākā galotne bija BK “Ādaži/Carnikava” un BJBS “Rīga/Centrs” basketbolistu cīņā. Spēles gaitā ādažniekiem bija gan spoži brīži (17:4), gan “bedres” (50:59), pēdējā ceturtdaļā starpība ilgi turējās 3-6 punktu robežās par labu viesiem, līdz 80 sekundes pirms beigām laukuma saimnieki beidzot izlīdzināja rezultātu (76:76). Diemžēl atlikušajā laikā grozam garām lidoja gan visi pieci metieni no spēles, gan trīs soda metieni, un rīdziniekiem uzvarai pietika ar nieka diviem punktiem – 76:78.

Mājinieku rindās Gatim Justovičam pavismaz maz pietrūka līdz “triple double” – 23 punkti, 12 atl.bumbas un 9 piespēles. Armands Jakušenoks guva 18 punktus un Rolands Dovgjallo 13 punktus. BK “Ādaži/Carnikava” ir trīs uzvaras piecās spēlēs

Ceturtdien spēli savā laukumā aizvadīs “Babītes” basketbolisti un piektdien Salaspils sporta skolas komanda.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.