Menu
 

Zaudējumi Ķekavas basketbolistiem un Salaspils handbolistiem, uzvara Inčukalna florbolistiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Florbola savienība Foto - Latvijas Florbola savienība

Pirmajās spēlēs pēc svētkiem zaudējumus māja spēlēs otrdienas vakarā piedzīvoja basketbola klubs “Ķekava” Nacionālajā basketbola līgā un Salaspils sporta skolas handbolisti Latvijas pirmajā līgā, bet uzvaru izbraukumā izcīnīja Inčukalna sporta kluba “Coyote”/”Tobio” florbolisti Latvijas otrajā līgā.

Basketbola klubu “Ķekava” un “Līvāni” cīņas liktenis būtībā tika izšķirts jau pirmajā ceturtdaļā, ko līvānieši iesāka ar 12 punktiem pēc kārtas un pabeidza ar 20 punktu pārsvaru (8:28). Turpinājumā starpība tik strauji vairs neauga, taču arī par reālām iespējām atspēlēties ķekaviešiem nebija ne runas. Beigu rezultāts – 62:94.

Rezultatīvākie BK “Ķekava” sastāvā bija Mārtiņš Veidemanis (11 punkti), Dāvis Bušs un Eduards Avotiņš (pa 9 p.). Ķekavas basketbolisti zaudējuši pēdējās sešas spēles, turklāt vidēji ar 42 punktu starpību. Viņu sezonas bilance (1-6) ir sliktākā NBL Rietumu grupā.

Salaspils sporta skolas handbolisti savā laukumā uzņēma pieredzējušo “RPI-S” vienību. Pirmajā puslaikā rezultāts augu līdzīgi, taču pēdējās minūtēs ar trim precīziem metieniem pēc kārtas viesi pirmo reizi panāca triju vārtu pārsvaru (12:15). Otrā puslaika pirmajā pusē salaspilieši četru vārtu deficītu samazināja līdz vieniem (17:18), taču tūdaļ pat ielaida četrus golus pēc kārtas. Vēl trīs minūtes pirms beigām “RPI-S” pārsvars bija tikai divi vārti, tomēr izglābt vismaz punktu mājiniekiem neizdevās – 23:26.

Salaspils sporta skolas komandas rindās rezultatīvākie bija Marks Plūme (7), Justs Vidzis, Edvards Ernests Purviņš un Mārcis Karašovs (visiem pa 4). Turnīra tabulā viņi ar astoņiem punktiem septiņās spēlēs ir otrajā vietā aiz ONCS/HK “Ogre” (10 p. 5 sp.). Piektajā pozīcijā ir Ulbrokas sporta kluba handbolisti (6 p. 6 sp.).

Inčukalna “Coyote”/”Tobio” komanda otrdien ciemojās pie Liepupes florbolistiem, otrās trešdaļas vidū bija vadībā 3:2, taču tad ielaida trīs vārtus un nonāca zaudētājos 3:5. Drīz pēc tam “koijoti” panāca izlīdzinājumu, bet četras minūtes līdz pamatlaika beigām Jānis Levanovičs iemeta uzvaras vārtus, savus trešos mačā – 6:5. Divreiz precīzs viesiem bija Mārtiņš Ģirts Ozoliņš.

Otrās līgas Austrumu grupā SK “Coyote”/”Tobio” ieņem trešo vietu – 18 punkti astoņās spēlēs. 18 punkti, taču septiņās spēlēs ir florbola klubam “Baloži” un “Aizkraukle/Koknese” komandai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.