Menu
 

Pasaules U21 čempionātā standartdejās Salaspilī divi Latvijas pāri iekļūst pusfinālā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Salaspilī starptautisko sporta deju sacensību “Salaspils Open” ietvaros notika pasaules čempionāts standartdejās (ST) U21 grupā, un pēc piecu gadu pārtraukuma pusfinālā bija pārstāvēta Latvija. Par to parūpējās Hardi Vahtra / Karīna Kārkliņa un rīdzinieki Ernests Aksels Dimants / Marija Paščenko, bet par čempioniem spraigā cīņā ar Rumānijas un Armēnijas pāriem kļuva Igaunijas dejotāji Aleksejs Besonovs un Sāra Sofija Barjabina.

Starptautiskās sporta deju sacensības “Salaspils Open” jau vienpadsmito reizi organizēja “Škutāna deju skola”. Sacensību ietvaros galvenais notikums bija pasaules čempionāts U21 vecuma grupai ST dejās.

Finālā par uzvaru izvērtās ārkārtīgi līdzīga cīņa starp trim pāriem, kuri katrā no piecām dejām saņēma ļoti līdzīgu vērtējumu no deviņu tiesnešu žūrijas. Nedaudz sekmīgāki bija Igaunijas dejotāji Aleksejs Besonovs un Sāra Sofija Barjabina, kuri šogad Eiropas U21 čempionātā un pirms diviem gadiem jauniešos bija ieguvuši bronzu, bet tagad Salaspilī tika pie sava pirmā pasaules čempionu titula. Savukārt vairākkārtējie jauniešu vicečempioni no Rumānijas –  Luka Teodors Butnaru un Julija Denisa Bidica, nopelnīja kārtējo sudraba medaļu.

Sacensībās Salaspils Open” piedalījās 342 pāri no 33 valstīm, kuri sacentās vecuma grupās no “Bērni 1” līdz pat “Seniori 4”. Arī tiesnešu sastāvs bija starptautisks. Treneris un tiesnesis no Bulgārijas Salvatore Todaro uzsvēra, ka šis nav pirmais gads, kad viņš tiesā “Salaspils Open” sacensībās, tās vienmēr ir bijušas augstākajā līmenī, un viņš ar prieku atgriezīsies arī nākamgad.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.