Menu
 

Salaspils basketbolistiem septītā uzvara, zaudējumi Ķekavai, Ādažiem un Babītei

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Gulbenes buki" Foto - "Gulbenes buki"

Vienu uzvaru četrās spēlēs novembra pēdējās dienās izcīnījuši Pierīgas basketbola klubi. Pie panākuma Nacionālajā basketbola līgā tika Salaspils sporta skolas komanda, bet zaudējumus piedzīvoja BK “Ķekava” Nacionālajā līgā, kā arī BK “Ādaži/Carnikava” un “Babīte” Reģionālajā līgā.

Pavērsieniem bagāta bija Salaspils sporta skolas komandas spēle Bauskā. Viesi atbilstoši augstākai vietai rangā sāka iespaidīgi (10:2), otrās ceturtdaļas vidū jau zaudēja ar “mīnus desmit” (22:32), bet puslaika beigās sadeldēja starpību līdz vienam punktam.

Pēc pārtraukuma salaspilieši panāca piecu punktu pārsvaru, vēlāk nonāca iedzinējos ar astoņiem punktiem, līdz septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām ar precīzu tālmetienu panāca neizšķirtu 80:80. Pagarinājumā Salaspils basketbolisti zaudētājos nebija ne brīdi un svinēja grūtu, tomēr beigās diezgan pārliecinošu uzvaru 100:89.

Viņiem tas ir septītais panākums deviņās spēlēs, kas Austrumu grupā ierindo trešajā vietā. Kristiāns Pastors pret “Bausku” guva 27 punktus, Dāvis Klegeris 20 punktus, bet Jānis Pozņaks savāca 19 punktus un 17 atlēkušās bumbas.

NBL Austrumu grupas pastarīšu basketbola skolas “Ogre” un basketbola kluba “Ķekava” spēles pirmās trīs ceturtdaļas aizritēja teju punkts punktā. Taču ceturto ogrēnieši iesāka ar 11:2 izrāvienu un viesiem atspēlēties vairs neļāva – ķekaviešiem septītais zaudējums pēc kārtas 78:86 un pēdējā vieta grupas tabulā. Ceturtdienas mačā “Ķekavai” Eduards Avotiņš guva 36 un Alens Zubrickis 12 punktus.

Basketbola kluba “Ādaži/Carnikava” aizsardzībai izbraukuma spēlē pret “East-Ball”/RTDP komandu lielas problēmas radīja pretinieku iespaidīgais uzbrukums. Uzbrūkot ar vairāk nekā 50% precizitāti, rīdzinieki divās pirmajās ceturtdaļas iemeta vairāk nekā 30 punktu – otrās ceturtdaļas vidū bija vēl tikai 39:46, bet pirms pārtraukuma jau 40:65. Arī otrajā puslaikā ādažnieki nespēja turēt sāncenšiem līdzi un vienubrīd zaudēja pat ar 41 punkta starpību un tikai ceturtajā ceturtdaļā pusi no tās atspēlēja – 97:117.

“Ādaži/Carnikava” sastāvā rezultatīvākie bija Viesturs Kohs (39 p.), Armands Jakušenoks (19) un Jānis Ābols (19 punkti plus 14 atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles). Viņiem sezonas septiņās spēlēs ir četras uzvaras.

Dienu iepriekš “Babītes” basketbolisti viesojās Jelgavā pie Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes studentiem un piedzīvoja sesto zaudējumu astoņās spēlēs (trešais sliktākais rādītājs RBL Rietumu grupā). Pirmā puslaika beigās un otrā sākumā laukuma saimnieki bija sasnieguši 19 punktu starpību (39:58), tomēr viesi to pamazām deldēja un nepilnas trīs minūtes pirms beigām bija vairs tikai “mīnus viens” (75:76). Izšķirošā brīdī jelgavnieki tomēr guva sešus punktus pēc kārtas un sagādāja “Babītei” zaudējumu 77:84.

Viesu labā Valters Drusts guva 20 un Aigars Hermanis 19 punktus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.