Menu
 

Caucei ceturtā, Šiciem sestā, komandai piektā vieta Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā Kanādā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Visleras posma divnieku sacensību labākais sešnieks Visleras posma divnieku sacensību labākais sešnieks publicitātes

Vistleras trasē Kanādā aizvadītājā Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā kamaniņu sportā no Latvijas sportistiem individuāli veiksmīgākā bija krimuldiete Elīza Cauce, kura izcīnīja dalītu ceturto vietu dāmu sacensībās, kā arī siguldieši brāļi Andris un Juris Šici, kuri divnieku konkurencē ierindojās sestajā vietā. Komandu stafetes sacensībās Latvijai pietā vieta.

Sacensības vienā no pasaules ātrākajām trasēm veiksmīgas izrādījās Latvijas kamaniņu braucējām. Elīza Cauce pirmajā braucienā sasniedza ceturto labāko rezultātu, otrajā piekto un summā nosargāja ceturto pozīciju, ko dalīja ar Tatjanu Hifneri no Vācijas. Kārtējo uzvaru svinēja titulētā vāciete Natālija Geizenbergere, kurai Elīza zaudēja 0,449 sekundes, bet no trešās vietas viņu šķīra 0,032 sekundes.

Labāko desmitniekā izdevās iekļūt arī Kendijai Aparjodei no Saulkrastiem – ar piekto un sesto laiku braucienos viņa ierindojās septītajā vietā 0,501 sekundi aiz Geizenbergeres. 17.vietā 28 dalībnieču konkurencē finišēja siguldiete Ulla Zirne (+0,918 s).

Iepriekš notikušajās divnieku sacensībās brāļi Šici braucienos uzrādīja septīto un sesto rezultātu un summā no uzvarētājiem, iepriekšējās Pasaules kausa sezonas kopvērtējuma uzvarētājiem vāciešiem Tonija Egerta un Sašas Benenkena atpalika par 0,241 sekundi.

Arī otro un trešo vietu ieguva Vācijas kamaniņu braucēji, bet 11.pozīcijā 15 ekipāžu konkurencē ierindojās ropažnieks Kristens Putins kopā ar Imantu Marcinkēviču – atsevišķos braucienos viņiem 11.un 9.rezultāts (+0,427 s).

Pagaidām pieticīgus rezultātus demonstrē Latvijas kamaniņu braucēji vieninieku sacensībās. Vistlerā labākais bija Kristers Aparjods – braucienos 17.un 18.laiks un summā 17.vieta 0,702 sekundes aiz uzvarētāja austrieša Volfganga Kindla. 20.vietu ieņēma siguldietis Inārs Kivlenieks (+0,702 s), bet Riks Kristens Rozītis palika priekšpēdējā 31.vietā (+2,798 s).

Artūrs Dārznieks un ekipāža Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš uz Kanādu nav devušies un nestartēs arī nākamajos divos posmos – viņi turpina treniņus Eiropā, vēsta Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Posma noslēgumā notika sezonas pirmās komandu stafešu sacensības, kurās uzvaru nedaudz negaidīti izcīnīja Krievijas kvartets. Aiz viņiem, vāciešiem, kanādiešiem un itāliešiem piekto vietu ieņēma Latvijas komanda, kuras sastāvā bija Elīza Cauce, Kristers Aparjods un brāļi Šici. Finišā no krieviem viņi atpalika par 0,525 sekundēm.

Pasaules kausa izcīņas trešais posms notiks pēc nedēļas Kalgari.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.