Menu
 

Salaspils handbolistēm Ludzā pārtrūkst sešu uzvaru sērija

  • Autors:  Apriņķis.lv
Salaspils handbolistēm Ludzā pārtrūkst sešu uzvaru sērija Latvijas Handbola federācija

Divas spēles nedēļas nogalē Latvijas dāmu handbola čempionātā aizvadījusi Salaspils sporta skolas komanda. Sestdienas sestajai uzvarai pēc kārtas svētdien sekoja sezonā pirmais zaudējums. Spraigus mačus Latvijas pirmajā līgā aizvadījuši Salaspils un Ulbrokas handbolisti.

Sestdien spēlē pret Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas handbolistēm salaspilietes ar 4:0 izrāvienu pirmā puslaika beigās panāca solīdu 16:10 pārsvaru. Taču pēc pārtraukuma studentes vispirms samazināja starpību līdz minimumam (17:16), bet nedaudz vēlāk arī izvirzījās vadībā (20:21). Vēl četras minūtes līdz beigām rezultāts bija neizšķirts, tomēr izskaņā salaspilietes bija aukstasinīgākas – 29:26. Pa 7 vārtiem uzvarētājām iemeta Renāte Salmane un Dace Potapova.

Svētdien salaspilietes viesojās Ludzā pie sporta kluba “Latgols” handbolistēm. Pirmā puslaika beigās un otrā sākumā ludzānietes pamanījās gūt piecus vārtus pēc kārtas un panākt 20:13 savā labā. Turpinājumā īslaicīgi veiksmes brīži bija te vienai, te otrai komandai, un rezultāta starpība turējās 3-6 vārtu robežās. Četras minūtes līdz beigām Salaspils handbolistes to samazināja līdz diviem (24:26), tomēr beigās pietrūka precizitātes. Mērķi sasniedza tikai viens no pēdējiem pieciem metieniem, un tas maksāja spēli – 24:29. Viešņām Dace Potapova guva 9 vārtus, Agrita Bērtiņa 8 un Renāte Salmane 4, taču kopā viņas realizēja tikai pusi metienu.

Virslīgas turnīra tabulā Salaspils sporta skolas komanda saglabā pirmo vietu – 12 punkti 7 spēlēs. Ar 8 punktiem līderēm seko uzreiz trīs komandas, kuras gan aizvadījušas atšķirīgu spēļu skaitu (6-8).

Aizraujošas spēles svētdien aizvadīja abas Latvijas pirmajā līgā spēlējošās Pierīgas vīru komandas. “Salaspils/Mērnieks ZM” handbolisti Ludzā SK “Latgols” junioriem cīnījās punkts punktā līdz pat pēdējām desmit minūtēm, kad mājiniekiem izdevās ar trim precīziem metieniem pēc kārtas panāk izšķirošo pārsvaru un sagādāt salaspiliešiem zaudējumu 36:40. Viesiem Nils Remess guva 14 un Artūrs Ozerskis 8 vārtus.

Savukārt Ulbrokas sporta kluba un turnīra līderu “Skrīveri/Aizkraukle” komandas mačā uzvarētāji tā arī palika nenoskaidroti. Visas cīņas gaitā rezultāta starpība tikai uz mirkli pārsniedza divus vārtus, galotnē iespēja panākt uzvaru bija gan vieniem, gan otriem, tomēr beigās tika fiksēts neizšķirts 30:30, kas Skrīveru komandai nozīmēja pirmos zaudētos punktus sezonā. Laukuma saimniekiem Andris Vītols izcēlās ar 12, Mareks Koroļkovs ar 6 un Viktors Fadejevs ar 5 precīziem metieniem.

Turnīra tabulā Ulbrokas klubam ir 7 punkti 7 spēlēs un ceturtā vieta, bet “Salaspils/Mērnieks ZM” vienībai 4 punkti un sestā pozīcija. “Skrīveri/Aizkraukle” handbolistiem ir 11 punktu 6 spēlēs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.