Menu
 

Bots/Plūme Pasaules kausa sezonu sāk ar ceturto vietu Leikplesidā, Aparjods – ar sesto

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Mārtiņš Bots no Siguldas un Roberts Plūme no Ropažiem piektdien izcīnīja ceturto vietu kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas pirmā posma sacensībās divnieku ekipāžām Leikplesidas trasē ASV. Vīru sacensībās labākais no latviešiem bija saulkrastietis Kristers Aparjods – viņam sestā vieta.

Pirmajā braucienā Bots/Plūme uzrādīja ceturto rezultātu, otrajā bija ātrāki par visiem konkurentiem, tomēr labāko trijniekā iekļūt viņiem neizdevās. Uzvarētājiem amerikāņiem Zakarijam di Gregorio un Šonam Holanderam Latvijas kamaniņu braucēji zaudēja 0,111 sekundes, bet no trešās vietas, ko ieņēma austrieši Gats/Šēfs, viņus šķīra 0,039 sekundes. Otrajā vietā ierindojās vēl viens Austrijas duets Štoi/Kindls.

Otrai Latvijas ekipāžai Eduardam Ševicam-Mikeļševicam no Upesciema un Lūkasam Krastam no Siguldas pagalam neveiksmīgs bija pirmais brauciens, kurā viņi bija ļoti tuvu kritienam un finišā bija pēdējā 19.vietā. Otrajā mēģinājumā sasniegtais 18.rezultāts augstāk pakāpties nepalīdzēja un sestdienas sprinta sacensībām viņiem neizdevās – 19.vieta 3,521 sekundi aiz uzvarētājiem. Jāpiezīmē gan, ka Ševics-Mikeļševics un Krasts Leikplesidas trasē brauca pirmo reizi.

Dāmu divvietīgo ekipāžu sezonas pirmajās sacensībās abiem Latvijas duetiem labāko sešniekā iekļūt neizdevās. Anda Upīte un Sanija Ozoliņa (Sigulda/Rīga) pirmajā braucienā bija sestās, otrajā astotās un summā ieņēma septīto vietu. Savukārt Viktorijai Ziediņai un Selīnai Zvilnai (Salaspils/Ropaži) pirmajā braucienā astotais rezultāts, otrajā septītais un summā astotā vieta 12 ekipāžu konkurencē. Posma uzvarētājām austrietēm Selinai Eglei un Larai Kipai Latvijas divnieki zaudēja attiecīgi1,646 un 1,849 sekundes.

Vēlāk notikušajās vīru sacensībās Kristers Aparjods braucienos uzrādīja piekto un astoto labāko laiku un ierindojās sestajā vietā 0,817 sekundes aiz pārliecinošā uzvarētāja vācieša Maksa Langenhana. Pieticīgāks bija siguldietis Gints Bērziņš, kuram atsevišķos mēģinājumos 16.un 17.rezultāts un beigās 16.pozīcija (+1,790 s), kas neļauj kvalificēties Sprinta kausam.

Sestdien Leikplesidā notiks dāmu braucieni, kā arī Sprinta kausa sacensības, kurās piedalīsies pa 15 labākajiem katrā disciplīnā (dāmu ekipāžām – visas 12).

Kopumā šīs sezonas Pasaules kausa izcīņā plānoti deviņi posmi – ceturtajā Insbrukā (Austrija) arī tiks sadalītas Eiropas čempionāta medaļas, bet pēdējie divi notiks februāra beigās un marta sākumā Siguldā. Pasaules čempionāts notiks janvāra beigās Altenbergas trasē Vācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.