Menu
 

Bots un Plūme triumfē Sprinta kausa sacensībās Leikplesidā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Kamaniņu sporta Pasaules kausa pirmā posma noslēgumā notikušajās pirmajās Sprinta kausa sacensībās sestdien Leikplesidas trasē ASV uzvaru divnieku ekipāžu konkurencē izcīnīja Mārtiņš Bots no Siguldas un Roberts Plūme no Ropažiem, nopelnot Latvijai pirmo godalgu jaunajā sezonā.

Pasaules kausa posma otrā diena sākās ar dāmu sacensībām, kurās vietas labāko ducī izcīnīja trīs no četrām Latvijas kamaniņu braucējām, turklāt visas ierindojās cita aiz citas. Labākā no viņām bija saulkrastiete Kendija Aparjode, kura ar devīto un astotorezultātu braucienos summā ieņēma devīto vietu 0,668 sekundes aiz uzvarētājas austrietes Madeleinas Egles.

Elīna Ieva Vītola no Siguldas mēģinājumos bija astotā un desmitā (+0,683 sekundes, 10.vieta), bet viņas novadniece Sigita Bērziņa – divpadsmitā un devītā (+0,779 s, 11.vieta). Vēl viena siguldiete Frančeska Bona 28 dalībnieču konkurencē ieņēma 21.pozīciju (+1,582 s) un Sprinta kausam nekvalificējās.

Vēlāk Sprinta kausa sacensībās, kā ierasts, startēja pa 15 labākajiem katrā disciplīnā, izņemot dāmu ekipāžas, kur piedalījās tikai ducis divnieku. Vīru divnieku ekipāžu sacensības mazliet īpašas padarīja fakts,ka pēdējo reizi tās šeit bija notikušas pirms četriem gadiem, un toreiz uzvarēja brāļi Andris un Juris Šici, kuriem joprojām pieder trases rekords (37,218 sekundes),

Nopietni apdraudēt šo rezultātu sestdien nevienam neizdevās, toties latvieši atkal bija uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Mārtiņš Bots no Siguldas un Roberts Plūme no Ropažiem finišēja pēc 37,872 sekundēm un otrās vietas ieguvējus Tomasu Štoi un Volfgangu Kindlu no Austrijas apsteidza par mikroskopiskām sekundes piecām tūkstošdaļām. Jāatgādina, ka dienu iepriekš Pasaues kausa pamatsacensībās Bots/Plūme otrajā mēģinājumā sasniedza labāko rezultātu, tomēr palika ceturtajā vietā.

Vīru individuālajos braucienos Kristers Aparjods ieņēma sesto vietu. Otro uzvaru divu dienu laikā svinēja Makss Langenhans no Vācijas, kuram vienīgajā braucienā saulkrastietis zaudēja 0,461 sekundi.

Divpadsmit dāmu divnieku ekipāžu konkurencē, tāpat kā dienu iepriekš, Latvijas kamaniņu braucējām septītā un astotā vieta, tikai šoreiz salaspiliete Viktorija Ziediņa un ropažniece Selīna Zvilna (+0,804 sekundes aiz austrietēm Selinas Egles un Laras Kipas) apsteidza Andu Upīti no Siguldas un Saniju Ozoliņu no Rīgas (+1,080 s).

Visbeidzot dāmu sprinta sacensībās, kurās uzvarēja Jūlija Taubica no Vācijas, septītā bija Kendija Aparjode (+0,362 s), divpadsmitā Elīna Ieva Vītola (+0,567 s) un trīspadsmitā Sigita Bērziņa (+0,801 s).

Nākamais Pasaules kausa posms norisināsies pēc nedēļas Vistleras trasē Kanādā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.