Menu
 

Kristeram Aparjodam bronza Pasaules kausa otrajā posmā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Josef Plaickner, FIL Foto - Josef Plaickner, FIL

Kristers Aparjods no Saulkrastiem izcīnīja trešo vietu piektdien Vistleras trasē Kanādā notikušajā kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas otrā posma pamatsacensībās vīriem. Siguldietis Gints Bērziņš 28 dalībnieku konkurencē ierindojās 12.vietā.

Pirmajā braucienā Aparjods uzrādīja trešo rezultātu un arī otrajā bija trešais ātrākais. Par sacensību uzvarētāju pārliecinoši kļuva Makss Langenhans no Vācijas, kuram Kristers summā zaudēja 0,479 sekundes. No otrās  vietas ieguvēja austrieša Jonasa Millera saulkrastieti šķīra 0,224 sekundes.

Gints Bērziņš abos mēģinājumos sasniedza 13.rezultātu, bet summā bija vienu pozīciju augstāk 1,353 sekundes aiz Langenhana.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc diviem posmiem un trim sacensībām (arī viens Sprinta kausa posms) Aparjods ar 170 punktiem ir ceturtajā vietā. Līderis ir visu triju sacensību uzvarētājs M.Langenhans (300 p.). Bērziņam ir 57 punkti un 17.pozīcija.

Vēlāk notikušajās vīru divnieku sacensībās Mārtiņš Bots no Siguldas un Roberts Plūme no Ropažiem ieņēma sesto vietu (braucienos 8.un 7.rezultāts) 0,249 sekundes aiz uzvarētājiem vāciešiem Tobiasa Vendla un Tobiasa Arlta, bet Eduards Ševics-Mikeļševics no Upesciema un Lūkass Krasts no Siguldas noslēdza pirmo desmitnieku (13.un 10.rezultāts; +0,537 s).

Savuārt dāmu ekipāžu sacensībās salaspiliete Viktorija Ziediņa un ropažniece Selīna Zvilna abos braucienos bija astotās un astoto vietu ieņēma arī summā. Uzvarētājām Džesikai Degenhartai un Šejenai Rozentālei viņas zaudēja 1,052 sekundes.

Sestdien vakarā pēc Latvijas laika Vistlerā notiks dāmu braucieni, bet pusnaktī – sezonas pirmās komandu stafetes sacensības.

(papildināta ar 5.un 6.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.