Menu
 

Kamaniņu braucējiem sezonas pirmajā komandu stafetē piektā vieta, Vītola individuāli sestā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Josef Plaickner, FIL Foto – Josef Plaickner, FIL

Latvijas kamaniņu braucēji ierindojās piektajā vietā sezonas pirmajās komandu stafetes sacensībās Pasaules kausa izcīņas otrā posma otrajā dienā Vistleras trasē Kanādā. Individuālajās sacensībās dāmām labākā no Latvijas izlases bija Elīna Ieva Vītola, kura izcīnīja sesto vietu.

Dāmu sacensību pirmajā braucienā, kurā startēja 30 kamaniņu braucējas, Elīna Ieva Vītola ar ceturto labāko rezultātu pieteicās cīņai par medaļām. Kendija Aparjode sasniedza 11.laiku, Sigita Bērziņa 12.un Frančeska Bona 24.rezultātu.

Otrajā braucienā siguldiete Vītola diemžēl kļūdījās pašās trases beigās, zaudēja vērtīgas sekundes tūkstošdaļas un, lai gan finišā bija piektā, summā noslīdēja uz sesto pozīciju. Pirmās trīs vietas izcīnīja Vācijas kamaniņu braucējas ar Jūliju Taubicu priekšgalā. Elīna uzvarētājai zaudēja 0,162 sekundes, no trešās vietas atpalika par 0,049 sekundēm, bet no ceturtās vietas – par nieka sekundes septiņām tūkstošdaļām.

Aparjode otrajā mēģinājumā uzrādīja desmito laiku un arī summā pakāpās uz desmito pozīciju (+0,342 s), Bērziņa braucienā bija vienu vietu augstāk nekā pirmajā, taču summā vienu vietu zaudēja un finišēja trīspadsmitā (+0,359 s). Savukārt Bona saglabāja savu 24.vietu (+1,343 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc diviem Pasaules kausa posmiem un trim sacensībām līdere ar 285 punktiem ir J.Taubica. Pirmo desmitnieku noslēdz K.Aparjode (121 p.), vienu pozīciju zemāk ir E.I.Vītola (118), bet trīspadsmitā ir S.Bērziņa (94 p.).

Posma noslēguma notika sezonas pirmā komandu stafete, kurā pirmo reizi piedalījās arī dāmu ekipāžas (turklāt pēdējā etapā). Šādā formātā pilnas komandas bija nokomplektējušas deviņu valstu izlases, un visas arī finišēja.

Latvijas komanda trasē devās kā priekšpēdējā, un Elīna Ieva Vītola, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Kristers Aparjods pēc trim posmiem tobrīd izvirzījās vadībā, diemžēl Viktorija Ziediņa/Selīna Zvilna pozīcijas nespēja nosargāt, un beigās Latvijai piektā vieta. Distancē pavadot nepilnas trīs minūtes, finišā no pārliecinošajiem uzvarētājiem Vācijas kamaniņu braucējiem Latvijas sešnieks atpalika par 1,372 sekundēm. Aiz vāciešiem ierindojās Austrija (+0,550 s), ASV (+0,646 s) un Itālija (+0,674 s).

Jau ziņots, ka piektdien vīru individuālajās sacensībās trešo vietu izcīnīja Aparjods, bet divnieku konkurencē labākie no latviešiem ar sesto vietu bija Bots/Plūme. Nākamais Pasaules kausa posms notiks Jaunā gada pirmajā nedēļas nogalē Vinterbergas trasē Vācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.