Menu
 

Salaspils basketbolisti pieveic ķekaviešus, ādažnieki apspēlē mārupiešus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - BK "Jelgava" Foto - BK "Jelgava"

Divi Pierīgas basketbola dueļi pēdējo dienu laikā aizvadīti Nacionālās līgas un Reģionālās līgas turnīros. Pirmajā Salaspils sporta skolas komanda pārliecinoši apspēlēja BK “Ķekava” basketbolistus, bet otrajā basketbola klubs “Ādaži/Carnikava” pārtrauca Mārupes sporta centra vienības iespaidīgo astoņu uzvaru sēriju.

Ķekavas un Salaspils basketbolistu spēlē izšķirošie notikumi norisinājās jau līdz otrās  ceturtdaļas vidum, kad viesi salaspilieši panāca 20 punktu pārsvaru (36:16), un apmēram tāda starpība turējās līdz pat mača beigām – 94:70. Uzvarētājiem Dāvis Klegeris guva 30 punktus, Kristiāns Pastors 22 un Kristiāns Armanovs 22 punktus, “Ķekavas” rindās rezultatīvākie bija Edmunds Avotiņš (15), Nils Briška (13) un Mārtiņš Veidemanis (12 p.).

Salaspils sporta skola ar deviņām uzvarām un diviem zaudējumiem NBL Austrumu grupas tabulā ir otrajā vietā aiz “Gulbenes bukiem” (8-1), bet BK “Ķekava” ar vienu panākumu 12 mačos ir pēdējā vietā bez reālām izredzēm pacīnīties par vietu izslēgšanas turnīrā.

Ādažos ceļā uz devīto uzvaru pēc kārtas sākuma šķietami bija mārupieši, kuri jau 7.minūtē bija panākuši 15 punktu pārsvaru (6:21). Taču turpinājumā BK “Ādaži/Carnikava” basketbolisti lēnām starpību deldēja un puslaika pēdējās sekundēs panāca izlīdzinājumu (45:45). Pirmo reizi vadībā izvirzījušies pēc pārtraukuma, laukuma saimnieki veica divus nelielus izrāvienus (9:1 un 8:0), puslaika vidū panāca 81:63 savā labā un sāncenšiem starpību būtiski samazināt vairs neļāva – 95:83.

Uzvarētājiem Viesturs Kohs iemeta 21 punktu, Armands Jakušenoks 19 un Rolands Dovgjallo 16 punktus, bet Gatis Justovičs savāca 14 punktus, 9 atlēkušās bumbas un 8 rezultatīvas piespēles. Mārupes komandas rindās visvairāk punktu guva Jēkabs Niedra (27), Toms Lūkass Ailis (15) un Kristers Pauls Maura (13). RBL Centra grupā Mārupes sporta centra basketbolistiem nu ir astoņas uzvaras un trīs zaudējumi (otra labākā bilance grupā), bet BK “Ādaži/Carnikava” – piecas uzvaras un četri zaudējumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.