Menu
 

Kaspars Rinks un Upīte/Kaluma uzvar Nāciju kausa izcīņā Vinterbergā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Neierasti liels skaits – deviņpadsmit – Latvijas kamaniņu braucēju šīs nedēļas nogalē piedalās Pasaules kausa izcīņas trešā posma sacensībās Vinterbergas trasē Vācijā. Posmu piektdien tradicionāli ievadīja kvalifikācijas sacensības jeb Nāciju kauss, kurā uzvaras izcīnīja ropažnieks Kaspars Rinks un Anda Upīte/Zane Kaluma.

Vienīgo braucienu, debitējot šīs sezonas Pasaules kausa sacensībās, juniors K.Rinks veica par sekundes tūkstošdaļu ātrāk nekā otrās vietas ieguvējs ukrainis Mandzijs. Siguldietis Gints Bērziņš uzvarētājam zaudēja 0,126 sekundes un ierindojās trešajā vietā. Abi latvieši pamatsacensību dalībnieku pulkā pievienojās Kristeram Aparjodam.

Dāmu konkurencē Latviju Nāciju kausā pārstāvēja divas sportistes, taču Zane Kaluma startēja bez iespējas kvalificēties pamatsacensībām. Pirms tam kontroltreniņā viņa bija zaudējusi siguldietei Frančeskai Bonai, kura ar septīto rezultātu kvalificējās Pasaules kausa sacensībām līdz ar Kendiju Aparjodi, Elīnu Ievu Vītolu un Sigitu Bērziņu (valsti katrā disciplīnā drīkst pārstāvēt ne vairāk par četrām kamanām).

Divnieku ekipāžu braucienos, lai kvalificētos pamatsacensībām, dalībniekiem pietika ar sekmīgu finišu. Tikai četru dāmu duetu konkurencē dubultuzvaru izcīnīja Anda Upīte un Zane Kaluma (Sigulda/Rīga), kā arī Marta Robežniece un Kitija Bogdanova (Ropaži/Rīga/MSĢ), bet vīriem sesto vietu ieņēma Raimonds Baltgalvis un Vitālijs Jegorovs (Saulkrasti/Ulbroka/MSĢ).

Pasaules kausa sacensībām jau kvalificējušies Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, kā arī Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna.

Sestdien Vinterbergā notiks divnieku ekipāžu un dāmu sacensības, bet svētdien – vīru un stafešu komandu braucieni.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.