Menu
 

Pasaules kausa trešajā posmā Vinterbergā labāko sešniekā tikai Bots un Plūme

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - FIL Foto - FIL

Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, ierindojoties piektajā vietā divnieku ekipāžu sacensībās, bija labākie no Latvijas kamaniņu braucējiem sestdien Pasaules kausa izcīņas trešā posma pirmajā dienā Vinterbergas trasē Vācijā. Latvijas sportistiem vēl arī divas septītās vietas.

Bots un Plūme (Sigulda/Ropaži) pirmajā braucienā bija sestie ātrākie, bet otrajā ar piekto labāko laiku, arī izmantojot konkurentu kļūmes, pakāpās par vienu pozīciju. Abos mēģinājumos uzrādot otros rezultātus, par posma uzvarētājiem kļuva austrieši Juri Tomass Gats un Rikardo Martins Šefs. Latvijas divnieks viņiem summā zaudēja 0,338 sekundes.

Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts (Garkalne/Alūksne) pavisam neveiksmīgi veica otro braucienu (pēdējais rezultāts) un ierindojās 15.vietā 23 ekipāžu konkurencē (+1,924 s). Savukārt Pasaules kausa debitanti juniori Raimonds Baltgalvis un Vitālijs Jegorovs (Saulkrasti/Ulbroka/MSĢ) pirmajā braucienā krita.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc trim posmiem un četrām sacensībām Bots/Plūme saglabā trešo vietu (265 punkti) aiz vāciešiem Vendla/Arlta (310) un austriešiem Štoi/Kindla (301 p.). Ševics-Mikeļševics/ Krasts ar 84 punktiem ir 15.pozīcijā.

Priekšpusdienā notikušajās dāmu divnieku sacensībās labākās no Latvijas kamaniņu braucējām bija piektdienas Nāciju kausa čempiones Anda Upīte un Zane Kaluma (Sigulda/Rīga), kuras ar astoto un septīto rezultātu braucienos summā ieņēma septīto vietu 0,820 sekundes aiz posma uzvarētājām un pasaules čempionēm vācietēm Degenhartas/Rozentāles.

Vienu vietu zemāk finišēja Marta Robežniece un Kitija Bogdanova (Ropaži/Rīga/MSĢ), kurām 7.un 11.laiks braucienos (+1,208 s), bet Viktorija Ziediņa un Selīna Elizabete Zvilna (Salaspils/Ropaži/MSĢ) 15 ekipāžu konkurencē ierindojās 11.vietā (+1,940 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā līderes ir austrietes Egle/Kipa (325 p.), visaugstāk no latvietēm ir Ziediņa/Zvilna – 164 punkti un septītā pozīcija.

Septītā vieta bija augstākā, ko Latvijas kamaniņu braucējas ieguva arī individuālajās sacensībās, kurās uzvarēja Madeleina Egle no Austrijas. Siguldiete Elīna Ieva Vītola braucienos sasniedza sesto un devīto rezultātu un summā no uzvarētājas atpalika par 0,656 sekundēm.

Kendija Aparjode no Saulkrastiem ar 8.un 11.laiku noslēdza labāko desmitnieku (+0,798 s), Sigita Bērziņa divreiz bija astoņpadsmitā un posmā 17.vietā 30 dalībnieču konkurencē (+1,657 s), bet Frančeska Bona pēc 19.rezultāta pirmajā mēģinājumā otrajā krita un nefinišēja.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīcijas saglabāja sestdienas sacensību otrās vietas ieguvēja Jūlija Taubica no Vācijas (370 p.). Vītola ir 9.vietā (164 p.), Aparjode 12.vietā (157) un Bērziņa 13.vietā (118 p.).

Svētdien Vinterbergā notiks sacensības individuāli vīriem (plkst.10.25) un stafešu komandām (14.00).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.