Menu
 

Kristeram Aparjodam bronza un kritiens Pasaules kausa trešajā posmā Vinterbergā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Kristers Aparjods svētdien izcīnīja bronzas medaļu kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas trešā posma sacensībās Vinterbergas trasē Vācijā. Vēlāk notikušajās komandu stafetes sacensībās Latvijas kamaniņu braucēji nefinišēja.

Pirmajā braucienā Aparjods uzrādīja piekto labāko rezultātu, bet otrajā bija trešais ātrākais un summā apsteidza divus konkurentus. Kārtējo uzvaru izcīnīja Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Makss Langenhans no Vācijas, kuram Kristers zaudēja 0,182 sekundes, bet no otrās vietas ieguvēja itālieša Dominika Fišnallera saulkrastietis atpalika par nieka 0,006 sekundēm.

Siguldietis Gints Bērziņš ar 25.un 20.laiku braucienos ierindojās pieticīgajā 21.vietā (+1,981 s), bet Kaspars Rinks otrajā mēģinājumā trases vidusdaļā piedzīvoja kritienu un, lai gan finišu sasniedza, palika pēdējā 30.vietā (+9,066 s).

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā, kurā ar maksimālo punktu summu 400 līderis ir Langenhans, K.Aparjods ieņem piekto vietu (240 p.), bet Bērziņš ir septiņpadsmitais (77 p.).

Komandu stafetes sacensībās Latviju pārstāvēja labākie pēc šī Pasaules kausa posma rezultātiem – Elīna Ieva Vītola (7.vieta individuālajās sacensībās), Mārtiņš Bots un Roberts Plūme (5.), Kristers Aparjods (3.), kā arī Anda Upīte un Zane Kaluma (7.).

Tiesa, dāmu divnieks līdz startam tā arī nenonāca. K.Aparjods, būdams pārliecinošs līderis braucienā, piedzīvoja kritienu, un Latvijas komanda nefinišēja.

Nākamnedēļ Insbrukas trasē Austrijā norisināsies Pasaules kausa ceturtais posms, kā arī tiks sadalītas Eiropas čempionāta medaļas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.