Menu
 

Kamaniņu braucēji noslēdz pasaules čempionātu ar bronzu komandu stafetē Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Latvijas kamaniņu braucēji izcīnīja bronzas medaļas aizraujošās komandu stafetes sacensībās pasaules čempionātā svētdien Altenbergas trasē Vācijā. Dāmu individuālajās sacensībās labākā no latvietēm bija Elīna Ieva Vītola, kura ierindojās ceturtajā vietā.

Pasaules čempionāta pēdējā diena sākās ar dāmu sacensībām, kuru noslēgumā labāko sešniekā ierindojās pa divām Austrijas, Vācijas un Latvijas kamaniņu braucējām – diemžēl abas latvietes palika aiz godalgotā trijnieka.

Siguldiete Elīna Ieva Vītola pēc pirmā brauciena ieņēma ceturto vietu, bet otrajā, kurā vairākkārt tika labots trases rekords, bija piektā ātrākā un saglabāja ceturto pozīciju. Par pasaules čempioni kļuva Liza Šulte no Austrijas, Vītola viņai summā zaudēja 0,298 sekundes. Sudrabs tika vācietei Jūlijai Taubicai (+0,104 s), bronza – austrietei Madelenai Eglei (+0,175 s).

Kendija Aparjode no Saulkrastiem pirmajā mēģinājumā sasniedza astoto rezultātu, bet otrajā sasniedza tobrīd trases rekordu un beigās pakāpās uz sesto vietu 0,512 sekundes aiz Šultes.

Siguldiete Sigita Bērziņa pirmajā braucienā bija septiņpadsmitā, bet otro – tāpat kā vairums citu dalībnieču – veica par pussekundi ātrāk un ar 11.rezultātu pacēlās uz 15.vietu 0,902 sekundes aiz pasaules čempiones. Savukārt Frančeska Bona pirmajā mēģinājumā ierindojās 30.vietā un otrajam mēģinājumam nekvalificējās.

Kaut arī pasaules čempionāta pamatsacensībās abās vīru disciplīnās izlases līderi zaudēja saviem gados jaunākajiem komandas biedriem, treneri uzticējās sprinta sacensību medaļniekiem Kristeram Aparjodam un Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem, ar kuriem kopā startēja Elīna Ieva Vītola un Anda Upīte/Zane Kaluma.

Latvieši startēja trešie no beigām – pirms galvenajiem favorītiem vāciešiem un austriešiem – un finišā uzrādīja otro rezultātu 0,048 sekundes aiz ASV komandas. Vācijas komanda kļuva par līderiem, bet austrieši, kuri komandu vērtējumā pasaules čempionātā bija pārliecinoši labākie, pieļāva vairākas rupjas kļūdas un beigās palika tikai sestie. Līdz ar to Latvijas komandai bronzas medaļas (0,406 sekundes aiz Vācijas). Upītei un Kalumai šī bija jau trešā medaļa nedēļas nogalē, pārējiem stafetes dalībniekiem – otrās.

Par pasaules čempioniem kļuva J.Taubica, T.Vendls/T.Arlts, M.Langenhans un D.Eitbergere/S.Širmere.

52.pasaules čempionātā pie medaļām tika sešu valstu kamaniņu braucēji: Austrijai 9 (4 zelta, 3 sudraba, 2 bronzas), Vācijai 7 (3, 2, 2), Latvijai 7 (1, 2, 4), ASV 2 (0, 1, 1), Itālijai 1 (1, 0, 0), Šveicei 1 (0, 1, 0).

Pēc nedēļas turpat Altenbergā norisināsies Pasaules kausa izcīņas piektais posms.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.