Menu
 

Florbola virslīgā "Ķekava" pārspēj līderus, "SĀC" izstājas no cīņas par medaļām (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Florbola savienība Foto - Latvijas Florbola savienība

Nobeigumam tuvojas Latvijas florbola virslīgas pamatturnīrs, un jau noskaidrotas tās astoņas komandas, kas izslēgšanas turnīrā turpinās cīņu par medaļām. Kā pēdējie no cerībām piedalīties “play off” spēlēs šķīrās Saulkrastu, Ādažu un Carnikavas kluba “SĀC”/”Enfriho” florbolisti.

Pēdējā iespēja iekļūt labāko astoņniekā “SĀC” komandai bija mājas spēlē Ādažos pret Cēsu “Lekringu”. Laukuma saimnieki pirmie izvirzījās vadībā, taču trešās trešdaļas sākumā zaudēja jau 1:5. Divus vārtus viņiem izdevās atgūt, taču pēc tam tika ielaisti vēl divi – 3:7. Divus vārtus “SĀC” labā guva Dēvids Osītis.

Krietni labāk veicās abiem pārējiem Pierīgas klubiem virslīgā. “Ķekava/RB&B” komanda pamatlaika pēdējās desmit minūtēs atspēlēja divu vārtu deficītu un sagādāja zaudējumu līderiem un pamatturnīra uzvarētājiem Kocēnu “Rubenes” florbolistiem – 6:5. Divus vārtus, arī uzvaru nesošos ar soda metienu, iemeta Kristaps Laugalis.

Mājas spēlē pie uzvaras tika arī florbola skolas “Masters”/Ulbrokas florbolisti, kuri pret FBK “Valmiera”/”Betsafe” līdz mača vidum bija iekrājuši sešu vārtu pārsvaru (7:1) un beigās vinnēja 10:3 (Kevinam Šmitam 3+0, Kristeram Babrim 2+2). Par spīti zaudējumam valmierieši ieguva pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru.

Pirms pamatturnīra pēdējās kārtas virslīgas tabulas pirmajā četriniekā vietas nodrošinājuši “Rubenes” (44 punkti), Talsu NSS/”Krauzers” (41), FS “Masters”/Ulbrokas (38) un “Lekringa” (37) florbolisti. “Ķekava/RB&B” ar 30 punktiem ieņem sesto vietu un beigās var ieņemt vietu no piektās līdz septītajai. Savukārt “SĀC”/”Enfriho” regulāro sezonu pabeigs devītajā pozīcijā (20 p.).

Bēdīgi Pierīgas florbola komandām klājas Latvijas pirmās līgas čempionātā – nedēļas beigās tika piedzīvoti vēl divi zaudējumi. Rietumu grupas spēlē “Ķekavas Bulldogs” nenosargāja divu vārtu pārsvaru un pagarinājumā ar 4:5 piekāpās Talsu NSS/”TX koks” vienībai. 15 spēlēs ķekaviešiem ir 10 zaudējumi un 8.vieta 10 komandu konkurencē.

Savukārt Austrumu grupā florbola klubs “Saulkalne” mačā pret FK “Valka/Iglu” pēc pirmās trešdaļas zaudēja jau 1:7 un beigās kapitulēja 7:13 (Kristiānam Rūdolfam Priedem 3+1, Kristam Bitenbinderam 2+2). Tabulā divas pēdējās vietas ieņem FK “Saulkalne” (7 punkti 15 mačos) un FBK “SĀC” (6 p. 13 sp.).

(papildināta ar 6.un 7.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.