Menu
 

Par Ādažu novada Gada sportistu atzīts pasaules hokeja čempionāta bronzas medaļnieks Kristaps Zīle

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - adazunovads.lv Foto - adazunovads.lv

Piektdienas vakarā Ādažu Sporta centrā uz "Sporta laureātu" pulcējās sporta sabiedrības pārstāvji, lai saņemtu apbalvojumus par 2023. gadā paveikto. Par Gada sportistu tika atzīts pasaules hokeja čempionāta bronzas medaļnieks Kristaps Zīle, liecina novada pašvaldības informācija.

Par gada uzlecošajām zvaigznēm (vecumā līdz 17 gadiem) tika nosaukti Baltijas valstu čempionāta uzvarētājs, Latvijas čempions un Latvijas visu laiku otrā labākā rezultāta īpašnieks 300 metru barjerskrējienā Toms Melderis un Baltijas vicečempione W14 grupā orientēšanās sportā Krista Grantskalna.

Vieglatlētikas un orientēšanās sporta pārstāvji tika sumināti arī citās nominācijās – Eiropas junioru čempionāta sudraba medaļnieks Matīss Saulīte kļuva par Gada sportistu neolimpiskajos sporta veidos, bet Ādažu Bērnu un jauniešu sporta skolas stafetes komanda (Markuss Ruso, Ēriks Veldre, Gustavs Pazars, Edvards Krūms) kļuva par Gada sporta komandu. Ādažu kvartets izcīnīja 5. vietu Eiropas spēlēs Čehijā 4x60 metru stafetē un 1. vietu Latvijas čempionātā U-14 vecuma grupā 4x100 metru stafetē. 

Par Gada mazajām zvaigznītēm (līdz 13 gadu vecumam) tika atzīts BMX riteņbraucējs Mateo Bogomazovs un džudo leģendas Leonīda Kuzņecova audzēkne Sumaija Usmanova. Bogomazovs vairākkārt izcīnīja godalgotas vietas Eiropas kausa posmos, tai skaitā pirmo vietu Portugālē, bet Usmanova triumfēja divos starptautiskos turnīros, kā arī Latvijas čempionātā. Apbalvoti tika arī sportistu treneri. 

Par Gada sporta skolotāju 2023.gadā tika atzīta Baiba Kepe no pirmsskolas izglītības iestādes "Piejūra", par Gada sporta organizāciju – "BMX Ādaži". Savukārt sportiskākās ģimenes titulu ieguva Pāķu/Brakovsku ģimene (Eduards Pāķis, Sniedze, Alise un Henriks Brakovski). Eduards un Sniedze pērn ar lieliskiem panākumiem startēja dažādās rogaininga sacensībās gan Latvijā, gan ārzemēs, triumfējot arī rogaininga seriālā "Pilsētas leģendas". 

Pēc pašvaldības informācijas, tika pasniegtas arī vairākas speciālās balvas. Par mūža ieguldījumu Ādažu novada sporta attīstībā un popularizēšanā tika sumināts  riteņbraucējs, treneris, sporta menedžeris un funkcionārs Igo Japiņš, bet Gada īpašo balvu saņēma basketbola treneris Aigars Nerips, kurš pērnvasar ar Latvijas U-20 meiteņu izlasi izcīnīja sudraba medaļas Eiropas čempionātā. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.