Menu
 

Salaspils basketbolisti otrreiz sezonā pārspēj siguldiešus, zaudējumi Ķekavai, Ādažiem un Babītei

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Divu Pierīgas klubu savstarpējā spēlē Nacionālajā basketbola līgā Salaspils sporta skolas komanda piektdien vakarā izbraukumā pārspēja basketbola klubu “Sigulda/Modern house”. Neveiksmes piedzīvoja BK “Ķekava” NBL turnīrā, kā arī BK “Ādaži/Carnikava” un “Babīte” Reģionālajā basketbola līgā.

Pagājušās sezonas RBL finālistu otrajā savstarpējā spēlē otrreiz pārāki izrādījās salaspilieši – kaut piektdienas mača pirmajās 13 minūtēs spēja gūt tikai četrus punktus. Ar rezultativitāti īpaši nespīdēja arī laukuma saimnieki (18:4), bet pirmā puslaika izskaņā Salaspils basketbolisti beidzot iespēlējās un ar deviņiem punktiem pēc kārtas sadeldēja starpību līdz minimumam (26:25).

Pēc pārtraukuma viesi pārņēma vadību un ilgi noturēja 4-7 punktu pārsvaru un trīsarpus minūtes līdz pamatlaika beigām panāca arī “plus 12” (66:54). Siguldieši metās atspēlēties un veica 9:0 izrāvienu, pēdējā minūtē izpildīja vairāku tālmetienus, kas būtu izlīdzinājuši rezultātu, tomēr no zaudējumu neizglābās – 63:67.

BK “Sigulda/Modern house” sastāvā labākie bija Toms Ķēdis (15 punkti, 9 atlēkušās bumbas, 7 rezultatīvas piespēles), Kārlis Večens (13 p.) un Rihards Strauts (12 p.). Salaspils sporta skolai 30 punktus un 25 atlēkušās bumbas divatā savāca Dāvis Klegeris un Jānis Pozņaks.

Citā NBL Austrumu grupas mačā kārtējo zaudējumu piedzīvoja basketbola klubs “Ķekava”. Viesos pret BK “Līvāni” basketbolistiem ķekavieši trešajā ceturtdaļā gandrīz 20 punktu deficītu samazināja līdz astoņiem (46:54), taču nekavējoties sekoja mājinieku atbilde 18:2 un saspringta galotne izpalika – 67:98. Ķekavas kluba labā Krišs Liepiņš iemeta 17, Nils Briška 12 un Aleks Grīnbergs 10 punktus.

NBL Austrumu grupas tabulā Salaspils sporta skola ir pirmajā vietā (14-3), “Sigulda/Modern house” piektajā (9-7) un “Ķekava” pēdējā vienpadsmitajā (2-15).

BK “Ādaži/Carnikava” basketbolisti izbraukuma spēlē pret “Basketbola klase/Valka” vienību bija iedzinējos pirmā puslaika lielāko daļu, bet lielākā starpība tika sasniegta īsi pirms pārtraukuma (33:44). Trešajā ceturtdaļā viesi pamazām deldēja starpību, līdz beidzot panāca izlīdzinājumu (58:58) un ceturtās ceturtdaļas sākumā uz brīdi arī izvirzījās vadībā (64:60). Intriga tika saglabāta līdz pašām beigām, tomēr Valkas komanda nosargāja dažu punktu pārsvaru – “Ādažiem/Carnikavai” neveiksme 64:68.

Viesiem visvairāk punktu guva Rolands Dovgjallo (26), Viesturs Kohs (15) un Jānis Ābols (13). Aizvadītajās 14 spēlēs ādažniekiem ir septiņas uzvaras, septiņi zaudējumi un piektā pozīcijā RBL Centra grupā, kurā vicelīderi ir Mārupes sporta centra basketbolisti (11-3).

“Babītes” komanda savās mājās Piņķos sezonas pēdējā mačā uzņēma Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes studentus un piedzīvoja kārtējo zaudējumu 57:76. Pirmajā puslaikā laukuma saimnieki realizēja tikai katru sesto metienu un nonāca zaudētājos 17:36. Otrajā puslaikā starpība sasniedza pat 34 punktus (26:60), un tikai pēdējā ceturtdaļā “Babītes” basketbolistiem izdevās to nedaudz samazināt.

Mājinieku rindās rezultatīvākie bija Raivis Žmogins (16 p.) un Ņikita Molodovs (13). Viņu komanda sezonu noslēdza ar 13 zaudējumiem 16 spēlēs un priekšpēdējo astoto vietu RBL Rietumu grupā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.