Menu
 

Skeletonistei Tēraudai 25.vieta Pasaules kausa posmā Siguldā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Viesturs Lācis Foto – Viesturs Lācis

Latvijas skeletoniste Endija Tērauda, kura trasē atgriezusies pēc ilgāka pārtraukuma, ierindojās 25.vietā piektdien Siguldā notikušajās Pasaules kausa izcīņas sestā posma sacensībās. Eiropas čempionāta ieskaitē vienīgā Latvijas pārstāve ieņēma 17.vietu.

E.Tērauda pirmajā braucienā startēja kā pēdējā trīsdesmit trešā, uzrādīja 24.rezultātu un kā priekšpēdējā kvalificējās otrajam mēģinājumam. Tajā Endija bija par sekundes četrām desmitdaļām ātrāka nekā pirmajā, taču tas tāpat bija sliktākais rezultāts, un summā latviete noslīdēja uz 25.pozīciju Pasaules kausa posmā un 17.vietu Eiropas čempionātā.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Mirela Raneva no Kanādas, Tērauda viņai divu braucienu summā zaudēja 2,51 sekundi. Otrajā vietā ierindojās beļģiete Kima Meilemansa, kura līdz ar to kļuva par Eiropas čempioni (+0,28 s). Savukārt Dārta Zunte, kura pārstāv Igauniju, ieņēma dalītu 19.vietu Pasaules kausa posmā un 13.vietu Eiropas čempionātā (+1,57 s).

Iepriekš notikušajās vīru skeletona sacensībās, kurās 36 dalībnieku vidū nebija neviena Latvijas sportista, par uzvarētāju kļuva Žeņs Jins no Ķīnas. Viņš apsteidza divus Martina Dukura trenētos Lielbritānijas skeletonistus Markusu Vaietu (+0,18 s) un Metu Vestonu (+0,34 s), kuriem pirmās divas vietas Eiropas čempionāta ieskaitē. Bronza Feliksam Keizingeram no Vācijas (+0,54 s), bet viņa tautietis, Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Kristofers Grothērs šoreiz bija tikai devītais.

Rīta pusē notikušajās Pasaules kausa dāmu bobsleja divnieku sacensībās pirmās trīs vietas izcīnīja Vācijas dueti ar Kimu Kalicku un Leoniju Fībigu priekšgalā.

Sestdien plkst.10.00 Siguldā notiks monobobslejs sievietēm gan Pasaules kausa, gan Eiropas čempionāta ieskaitē, bet plkst.14.30 vīrieši aizvadīs PK sacensības bobslejā divnieku ekipāžām. Savukārt svētdien plkst.10.00 vienlaicīgi ar PK posmu tiks sadalītas EČ medaļas bobslejā sievietēm divnieku ekipāžām, bet plkst.14.00 vīrieši cīnīsies par EČ titulu bobslejā divniekos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.