Menu
 

Kamaniņu braucējiem divi zelti un sudrabs Eiropas junioru čempionāta pirmajā dienā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Latvijas jaunie kamaniņu braucēji izcīnījuši divus čempionu un vienu vicečempionu titulu Sanktmoricā notiekošajā Eiropas junioru čempionātā. Sacensības turpināsies sestdien.

Pēc pagājušajā nedēļā Altenbergā notikušā pasaules čempionāta Latvijas kamaniņu braucēju ceļi šķīrās – daļa palika turpat Vācijā, kur sestdien un svētdien notiks Pasaules kausa izcīņas piektais posms, bet gados jaunākie devās uz Šveici, lai mērotos spēkiem ar vienaudžiem cīņā par Eiropas junioru čempionāta medaļām.

Zelta medaļu junioru vieninieku konkurencē izcīnīja ropažnieks Kaspars Rinks. Viņš sasniedza labākos rezultātus abos braucienos un summā otrās vietas ieguvēju austrieti Noā Kallanu apsteidza par 0,221 sekundi. Startēja 25 dalībnieki. Eiropas junioru čempiona titulu Rinks ieguva otro gadu pēc kārtas.

Divas medaļas Sanktmoricā izcīnīja Latvijas divnieku ekipāžas. Raimonds Baltgalvis un Vitālijs Jegorovs (Saulkrasti/Ulbroka) pēc pirmā brauciena bija līderi, taču otrajā bija tikai ceturtie ātrākie un par 0,051 sekundi piekāpās amerikāņiem Milleram/Haugsjo. Tas gan viņiem neliedza izcīnīt Eiropas čempionāta zelta medaļas.

Savukārt Viktorijai Ziediņai un Selīnai Elizabetei Zvilnai (Salaspils/Ropaži) abos braucienos otrie labākie laiki un summā otrā vieta 0,238 sekundes aiz čempionēm vācietēm Štorhas/Pacas.

Sestdien notiks sacensības juniorēm un komandām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.