Menu
 

Kamaniņu braucēji turpina krāt medaļas: Altenbergā Vītolai sudrabs, komandai zelts

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Latvijas kamaniņu braucēji izcīnījuši uzvaru komandu stafetes sacensībās Pasaules kausa izcīņas piektā posma sacensībās svētdien Altenbergas trasē Vācijā. Individuāli Elīna Ieva Vītola ieguva otro vietu dāmu sacensībās.

Līdzīgi kā sestdienas sacensībās vīriem, arī svētdien Latvijas kamaniņu braucējām viens brauciens izdevās krietni labāks par otru – lielā mērā silto laika apstākļu un ledus kvalitātes dēļ. Elīna Ieva Vītola pēc pirmā brauciena bija tikai 15.pozīcijā, taču otrajā uzrādīja trešo rezultātu un pakāpās uz otro vietu. Summā viņa par 0,149 sekundēm zaudēja vācietei Jūlijai Taubicai, kura atkārtoja sava tautieša Maksa Langenhana dienu iepriekš iespēto un izcīnīja uzvaru, kaut pirms otrā brauciena bija tikai 22.pozīcijā.

Abām pārējām latvietēm rezultāti bija pretēji. Kendija Aparjode pirmajā braucienā bija ceturtā, bet otrajā tikai divpadsmitā – beigās devītā vieta (+0,487 s). Savukārt Sigita Bērziņa pirmajā mēģinājumā sasniedza otro laiku, bet otrajā – tikai 21.rezultātu un palika 14.vietā (+0,916 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ir Taubica, kura šosezon nevienās sacensībās nav bijusi zemāk par otro vietu (555 punkti). Vītola ieņem septīto vietu (291), Aparjode desmito (230) un Bērziņa trīspadsmito (172).

Pasaules kausa posms noslēdzās ar komandu stafetes sacensībām, kurās Latviju pārstāvēja E.I.Vītola, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Kristers Aparjods un Anda Upīte/Kitija Bogdanova (visi individuāli šajā posmā bija labāko četriniekā).

Latvijas sešniekam ne tikai izdevās pirmo reizi Pasaules kausa posmos šosezon iekļūt labāko trijniekā, bet arī pārliecinoši apsteigt visus konkurentus – otrās vietas ieguvēji amerikāņi finišā atpalika par 1,003 sekundi, rumāņi, kuri negaidīti ieņēma trešo vietu, par 1,856 sekundēm, bet spēcīgās Austrijas un Vācijas komandas, kuras startēja pēdējās, palika aiz pirmā trijnieka.

Komandu stafetes sezonas kopvērtējumā Latvijas pakāpusies uz ceturto vietu (210 p.) aiz Vācijas (340), Austrijas (330) un ASV (285).

Nākamais Pasaules kausa posms notiks pēc nedēļas Oberhofas trasē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.