Menu
 

Florbola izlasei pasaules čempionāta kvalifikācijā trīs graujošas uzvaras un 17.zaudējums Somijai (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - IFF Foto - IFF

Latvijas vīru florbola valstsvienība, kuru pārstāvēja arī trīs florbola skolas “Masters”/Ulbrokas komandas spēlētāji, kvalificējusies pasaules čempionāta finālturnīram Zviedrijā. Liepājā notikušajā kvalifikācijas turnīrā laukuma saimnieki svinēja trīs pārliecinošas uzvaras un piekāpās Somijai, vienai no pasaules vadošajām izlasēm.

Lai nodrošinātu ceļazīmi uz pasaules čempionātu, Latvijas florbolistiem apakšgrupas turnīrā bija jāuzvar trīs rangā zemāk esošas izlases, un viņi ar to tika galā bez problēmām. Lihtenšteinas komanda tika sagrauta 29:3, Vācija ar 10:1 un Islande ar 21:1.

Turnīra pēdējā dienā mājinieki mačā par pirmo vietu tikās ar otrās apakšgrupas uzvarētājiem Somijas florbolistiem, kuriem bija zaudējuši visās līdzšinējās 16 savstarpējās spēlēs. Līdz uzvarai bija patālu arī šoreiz – 3:11.

Abi Ulbrokas kluba uzbrucēji bija starp trim rezultatīvākajiem spēlētājiem valstsvienībā. Toms Bitmanis guva desmit vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, bet Rolandam Kovaļevskim astoņi vārti un trīs piespēles, turklāt Bitmanis arī saņēma izlases labākā spēlētāja balvu turnīrā. Aizsargs Rūdolfs Vilmanis izcēlās ar vienu golu un divām piespēlēm.

Latvijas virslīgas čempionāta pamatturnīra pēdējās kārtas spēles notiks nākamās nedēļas beigās, savukārt zemāko līgu turnīros mači turpinājās arī šajās brīvdienās. Latvijas pirmajā līgā 11.neveiksmi 16 spēlēs piedzīvoja “Ķekavas Bulldogs”, kas pirms pēdējās trešdaļas cīnījās neizšķirti ar “Ogres vilkiem” (2:2), bet beigās piedzīvoja zaudējumu 3:6 (Kristeram Elksnim 1+1). Rietumu grupas tabulā divas kārtas pirms beigām “buldogi” ir astotajā vietā (17 p.).

Latvijas otrajā līgā Inčukalna “Coyote”/”Tobio” florbolisti izbraukuma spēlē pret “Rēzekne/BTA” vienību pamatlaika pēdējās astoņās minūtēs no 1:6 panāca 5:6, tomēr astoņas sekundes pirms beigām ielaida septītos vārtus – 5:7 (Raivo Bišeram 1+2). Savukārt florbola klubs “Baloži” spraigā cīņā savās mājās pret “Līgatni” trešās trešdaļas vidū zaudēja 6:7, tomēr beigās guva uzvaru 9:7 (Markusam Prodniekam un Arvim Aniņam pa 2+0, Ivo Popovam 1+2).

Austrumu grupā “Baloži” (40 p.) ieņem otro vietu aiz “Aizkraukles/Kokneses” (42), “koijoti” ir ceturtie (29), bet septītie ir Ropažu “Salibandīti” (15 p.).

(papildināta ar pēdējām trim rindkopām)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.