Menu
 

Kamaniņu braucēji Oberhofā labāko sešniekos, bet bez medaļām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Latvijas kamaniņu braucēji, kuri pieradinājuši pie godalgotām vietām visaugstākā līmeņa sacensībās, sestdien palika bez medaļām Pasaules kausa izcīņas sestā posma pirmajā dienā Oberhofas trasē Vācijā.

Divnieku ekipāžu sacensībās labākie no latviešiem bija Mārtiņš Bots un Roberts Plūme (Sigulda/Ropaži), kuri ar septīto un piekto rezultātu braucienos vīru konkurencē ierindojās ceturtajā vietā. Uzvarētājiem austriešiem Tomasam Štoi un Volfgangam Kindlam viņi summā zaudēja 0,336 sekundes, bet no trešās vietas ieguvējiem vāciešiem Vendla/Arlta atpalika par 0,146 sekundēm.

Eduards Ševics-Mikeļševics un Lūkass Krasts (Garkalne/Alūksne) pēc pirmā brauciena bija sestie, bet otrajā sasniedza devīto rezultātu un atkāpās uz astoto pozīciju (+0,547 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīcijās nostiprinājušies Štoi/Kindls (586 p.). Bots ar Plūmi ir trešajā vietā (470 p.) tikai piecus punktus aiz vicelīderiem Vendla/Arlta, bet Ševics-Mikeļševics/Krasts ir piecpadsmitie (182 p.).

Dāmu divnieku sacensībās par uzvarētājām kļuva Džesika Degenharta un Šejena Rozentāle no Vācijas. Anda Upīte un Kitija Bogdanova (Sigulda/Rīga) braucienos bija sestās un ceturtās un posmā ierindojās piektajā vietā 0,590 sekundes aiz uzvarētājām. Ņemot vērā vairākas izmaiņas ekipāžu sastāvos sezonas gaitā, Latvijas kamaniņu braucējas uz augstām vietām Pasaules kausa kopvērtējumā nepretendē.

Dāmu individuālajās sacensībās pēc pirmā brauciena piektdienas Nāciju kausa uzvarētāja siguldiete Sigita Bērziņa un Kendija Aparjode no Saulkrastiem ieņēma attiecīgi trešo un ceturto vietu. Otrajā pozīcijas nosargāt vai uzlabot neizdevās, tomēr abām labākie rezultāti Pasaules kausa posmos šosezon –Aparjodei piektā vieta 0,241 sekundi aiz uzvarētājas vācietes Merles Frēbeles, Bērziņai septītā (+0,483 s).

Savukārt šīs sezonas Latvijas izlases līderei Elīnai Ievai Vītolai no Siguldas pagalam neveiksmīgs bija pirmais brauciens (tikai 19.rezultāts), tomēr beigās dalīta devītā vieta (+0,491 s).

Pasaules kausa absolūtajā kopvērtējumā līdere ir posma trešās vietas ieguvēja vāciete Jūlija Taubica (625 p.). Vītola ir astotā (330), Aparjode desmitā (285) un Bērziņa trīspadsmitā (218).

Svētdien Oberhofā notiks sacensības vīriem un stafešu komandām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.