Menu
 

Salaspils basketbolisti uzvar pamatturnīra priekšpēdējā spēlē, mārupieši – pēdējā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Salaspils sporta skola Foto - Salaspils sporta skola

Uzvaras Nacionālās un Reģionālās līgas spēlēs piektdien vakarā izcīnīja Salaspils sporta skolas un Mārupes sporta centra basketbolisti. Mārupieši nodrošinājuši pirmo vietu RBL Centra grupā, bet salaspilieši vienu spēli pirms beigām ir tuvu tam NBL Austrumu grupā.

Salaspils baskebolisti mājas spēlē pret Bauskas komandu jau ar pirmajām minūtēm nokļuva iedzinējos un pirmā puslaika izskaņā zaudēja pat ar 21 punkta starpību (22:43). Pēc pārtraukuma laukuma saimnieki metās atspēlēties, pakaļdzīšanos pabeidza 32.minūtē (61:61) un beigās izcīnīja uzvaru 83:74.

Salaspils komandas sastāvā rezultatīvākie bija Kristiāns Armanovs (25 p.), Jānis Antrops (16) un Jānis Pozņaks (14). Pamatturnīrā viņiem atlikusi viena spēle, un tabulas galvgalā salaspilieši ar 15 uzvarām un četriem zaudējumiem apsteidz RSU/VEF Rīga komandu (14-4) un “Gulbenes bukus” (13-4). Sestajā vieta ir basketbola klubs “Sigulda/Modern house” (9-9).

RBL pamatturnīra pēdējā spēlē Mārupes sporta centra basketbolisti viesojās pie “Cēsis”/Cēsu sporta skolas komandas. Pēc līdzīgā cīņā aizvadīta pirmā puslaika mārupieši trešās ceturtdaļas vidū ar 15:5 izrāvienu panāca izšķirošo pārsvaru (63:46) un vadību vairs neatdeva. 100 sekundes līdz pamatlaika beigām mājinieki gan vēl pievilka līdz “mīnus četri” (81:77), taču atlikušajā laikā Roberts Porietis ar septiņiem punktiem pēc kārtas panāca begu rezultātu – 88:77.

Markuss Spila uzvarētāju labā guva 25 punktus, R.Porietis 14 un Markuss Klops 13,  bet Jēkabs Niedra savāca 8 punktus, 17 atlēkušās bumbas un 9 rezultatīvas piespēles.

Mārupes basketbolisti pamatturnīru pabeidza ar 13 uzvarām 16 spēlēs un pirmo vietu Centra grupā. Basketbola klubam “Ādaži/Carnikava” (7-8), lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā, pēdējā mačā nepieciešama uzvara pār “Cēsis”/Cēsu sporta skolas vienību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.