Menu
 

Foto: Kristers Aparjods Oberhofā no 17.vietas uz pirmo; komandai sudrabs stafetē Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Kristers Aparjods no Saulkrastiem izcīnījis sezonā pirmo uzvaru Pasaules kausa izcīņas sestā posma sacensībās kamaniņu sportā vīriem svētdien Oberhofas trasē Vācijā. Komandu stafetes sacensībās Latvijas kamaniņu braucēji ieguva otro vietu.

Silto laika apstākļu un ledus kvalitātes dēļ svētdienas sacensības izvērtās gluži neprognozējamas, un ne viens vien dalībnieks pat centās izmantot viltību, tīšām samazinot ātrumu pirmajā braucienā, lai tiktu pie agrāka starta numuru otrajā.

Par lielāko ieguvēju šādā situācijā kļuva Aparjods. Startējis ar 29.numuru, pirmajā braucienā viņš uzrādīja tikai 17.laiku. Toties otrajā mēģinājumā bija otrais ātrākais un līdera godā varēja noskatīties, kā viņa rezultātu nespēj pārspēt 16 konkurenti. Summā otrās vietas ieguvēju, Pasaules kausa kopvērtējuma līderi Maksu Langenhanu Kristers pārspēja par 0,042 sekundēm.

Pretēji veicās siguldietim Gintam Bērziņam. Pēc pirmā brauciena viņš bija ceturtais, bet otrajā un arī posma noslēgumā – tikai divpadsmitais 0,476 sekundes aiz komandas biedra.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderim M.Langenhanam ir 655 punkti. K.Aparjods ar 470 punktiem pakāpies uz trešo vietu, bet G.Bērziņš ar 159 punktiem četrpadsmitais.

Pasaules kausa posma noslēgumā komandu stafetes sacensībās Latviju tradicionāli pārstāvēja labākie savās disciplīnās – Kendija un Kristers Aparjodi, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Anda Upīte/Kitija Bogdanova. Brauciena finišā latvieši kļuva par līderiem, un vēl bija atlicis startēt trim komandām – amerikāņi un austrieši Latvijas komandas rezultātu neuzlaboja, bet vācieši bija par 0,150 sekundēm ātrāki.

Sezonas kopvērtējumā pirmo vietu saglabā Vācija (440 p.), kam seko Austrija (400), ASV (340) un Latvija (295 p.).

Nākamais Pasaules kausa posms norisināsies pēc nedēļas turpat Oberhofā, bet divi pēdējie – februāra beigās un marta sākumā Siguldā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.