Menu
 

Ar uzvaru pagarinājumā Ādažu basketbolisti izcīna vietu RBL izslēgšanas turnīrā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Izcīnot grūtu uzvaru Reģionālās basketbola līgas pamatturnīra pēdējā spēlē, par pēdējo sešpadsmito RBL izslēgšanas turnīra dalībnieku otrdien vakarā kļuva basketbola klubs “Ādaži/Carnikava”. Cīņu par medaļu favorītu statusā turpinās arī Mārupes sporta centra basketbolisti.

Regulārās sezonas pēdējo maču Ādažu novada komanda aizvadīja izbraukumā pie Cēsu sporta skolas vienības, kas vietu “play off” jau bija garantējusi. Pirmā puslaika lielāko daļu vadībā bija viesi, kuri lielāko pārsvaru sasniedza īsi pirms pārtraukuma – 39:27. Trešajā ceturtdaļā labāki bija Cēsu basketbolisti, kuri trešās ceturtdaļas beigās ar 16:5 spurtu izvirzījās vadībā (57:58). Ceturtajā ceturtdaļā priekšā bija gan vieni, gan otri, bet cīņas uzvarētāji palika nenoskaidroti – 76:76.

Pagarinājuma sākumā BK “Ādaži/Carnikava” sāka ar trim rezultatīviem uzbrukumiem no pirmajiem četriem, panāca piecu punktu (81:76) un vēlāk arī septiņu punktu handikapu (89:82), ko nosargāja līdz beigām – 91:84.

RBL Mēneša spēlētājs janvārī Rolands Dovgjallo šoreiz uzvaru palīdzēja kaldināt ar 26 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām, Jānis Ābols savāca 25 punktus, 10 atl.bumbas un 6 rezultatīvas piespēles, bet Armandam Jakušenokam 17 punkti. RBL Centra grupā, kurā pirmo vietu ieņēma Mārupes sporta centra basketbolisti (13-3), BK “Ādaži/Carnikava” ar astoņām uzvarām un astoņiem zaudējumiem ierindojās piektajā vietā.

Izslēgšanas turnīram kvalificējās pa piecām labākajām komandām no trim grupām plus labākie sestās vietas ieguvēji. 16 komandas tiek sarindotas rangu tabulā saskaņā ar FIBA noteikumiem un izveido astotdaļfināla pārus, turklāt pāru sastāvs tiks koriģēts, lai pirmajā kārtā savā starpā vēlreiz nespēlētu vienas grupas komandas. Mārupieši rangā ierindojās otrajā vietā, bet ādažnieki - četrpadsmitajā.

Kā zināms, Reģionālajā līgā Pierīgu pārstāvēja arī “Babītes” komanda, kas Rietumu grupā palika astotajā vietā (3-13).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.