Menu
 

Martins Dukurs otrais Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā Siguldā (papildināta) Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Martins Dukurs otrais Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā Siguldā (papildināta) ekrānšāviņš no lsm.lv

Pasaules kausa izcīņas pirmajās sacensībās sestdien Siguldas trasē mājinieku galvenā cerība Martins Dukurs ierindojās otrajā vietā, piekāpjoties vienīgi Ņikitam Tregubovam no Krievijas. Viņa vecākais brālis Tomass ieņēma sesto vietu, bet Ivo Šteinbergs – vienpadsmito.

Pirmajā braucienā Martins trases lejas daļā pieļāva nelielas kļūdas, tomēr uzrādīja otro labāko rezultātu aiz Tregubova, kurš sasniedza jaunu Siguldas trases rekordu – 50,81 sekunde. Dukurs viņam zaudēja 0,36 sekundes un par sekundes vienu simtdaļu apsteidza tuvāko sekotāju, otru Krievijas skeletonistu Aleksandru Tretjakovu. Tomass Dukurs pēc pirmā brauciena ieņēma septīto un Šteinbergs 11.vietu.

Otrajā braucienā Tregubovs bija sekundes simtdaļu ātrāks par Martinu Dukuru un nosargāja uzvaru. Mājinieks summā viņam zaudēja 0,37 sekundes un ieņēma otro vietu, bet uz trešo izdevās pakāpties olimpiskajam čempionam Sunbinam Junam no Dienvidkorejas (+0,53 s).

Tomass Dukurs ar piekto labāko laiku otrajā braucienā pakāpās uz sesto pozīciju 1,04 sekundes aiz Tregubova, bet Ivo Šteinbergs nosargāja 11.pozīciju (+2,32 s).

Vēlāk notikušajās bobsleja divnieku sacensībās otro vietu izcīnīja Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis, kuri braucienos uzrādīja trešo un otro rezultātu un summā par 0,42 sekundēm piekāpās vienīgi vācieša Frančesko Frīdriha ekipāžai. Ar lielisku otro braucienu (trešais laiks) augsto septīto vietu ieguva Pasaules kausa izcīņas debitants Ralfs Bērziņš ar stūmēju Dāvi Spriņģi (+1,05 s).

Pasaules kausa sezona Siguldā sākās piektdien, kad dāmu bobsleja sacensībās triumfēja olimpiskā čempione Mariama Jamanka no Vācijas. Svētdien Siguldā notiks sacensības skeletonā dāmām un otrās bobsleja divnieku sacensības.

Martins Dukurs: Arī bez manām kļūdām Tregubovs nebūtu noķerams

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.