Menu
 

Kamaniņu braucējiem bronza pasaules junioru čempionātā, vietas sešniekā Pasaules kausa posmā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Mārtiņš Bots un Roberts Plūme ar iegūtu ceturto vietu bija labākie no Latvijas kamaniņu braucējiem Pasaules kausa izcīņas septītā posma pirmajā dienā Oberhofas trasē Vācijā. Pasaules junioru čempionātā Lillehammerē bronzas medaļu sestdien izcīnīja ropažnieks Kaspars Rinks.

Vīru divnieku sacensībās Mārtiņš Bots un Roberts Plūme (Sigulda/Ropaži) trešo reizi pēc kārtas ieņēma ceturto vietu. Braucienos viņi uzrādīja piekto un ceturto rezultātu un summā uzvarētājiem austriešiem Tomasam Štoi un Volfgangam Kindlam zaudēja 0,315 sekundes.

Eduards Ševics-Mikeļševics un Lūkass Krasts (Garkalne/Alūksne) ar 12.un 8.laiku braucienos ierindojās 11.vietā (+0,852 s).

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pārliecinoši līderi ir Štoi/Kindls, kuri tikai vienās sacensībās šosezon bijuši zemāk par otro vietu (686 p.). Bots ar Plūmi ir trešajā pozīcijā (530), bet Ševics-Mikeļševics ar Krastu piecpadsmitajā (216 p.).

Dāmu ekipāžu braucienos Anda Upīte un Kitija Bogdanova (Sigulda/Rīga) pēc pirmā brauciena ieņēma ceturto vietu, bet otrajā bija septītās un vienu pozīciju zaudēja. Posma uzvarētājām Dajanai Eitbergerei un Saskijai Širmerei Latvijas duets zaudēja 0,535 sekundes. Zīmīgi, ka pirmās un trešās vietas ieguvējas šķīra tikai 0,009 sekundes.

Ņemot vērā vairākas izmaiņas ekipāžu sastāvos sezonas gaitā, Latvijas kamaniņu braucējas uz augstām vietām Pasaules kausa kopvērtējumā nepretendē. Visaugstāk (11.vietā) ir Viktorija Ziediņa un Selīna Zvilna, kuras piektdien izcīnīja sudrabu pasaules junioru čempionātā, bet pēdējos trijos Pasaules kausa posmos nav piedalījušās.

Kristers Aparjods no Saulkrastiem vīru sacensību pirmajā braucienā bija septītais ātrākais, bet otrajā mēģinājumā ar ceturto labāko rezultātu pakāpās uz piekto vietu. Uzvarētājam Jonasam Milleram no Austrijas viņš zaudēja 0,408 sekundes.

Siguldietis Gints Bērziņš abos braucienos bija vienpadsmitais, summā divpadsmitais (+0,690 s) un kvalificējās svētdien Sprinta kausam.

Pasaules kausa kopvērtējumā, kurā pārliecinošs līderis ir Makss Langenhans no Vācijas (740 p.), Aparjosdd ieņem trešo vietu (525 p.).

Svētdien Oberhofā norisināsies individuālās sacensības dāmām un sezonas otrais Sprinta kausa posms.

Sestdien pasaules junioru čempionātā Lillehammerē (Norvēģija) bronzas medaļu izcīnīja ropažnieks Kaspars Rinks. Trešais viņš bija abos braucienos un no čempiona vācieša Marko Legera atpalika par 0,160 sekundēm. Cēsnieks Edvards Marts Markitāns neveiksmīgi veica pirmo braucienu un otrajam nekvalificējās.

Vēlāk notikušajās komandu sacensībās Zane Kaluma, Kaspars Rinks un Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs ierindojās piektajā vietā. Uzvarēja Vācijas juniori.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.