Menu
 

Kamaniņu braucēji medaļu krāšanu atliek uz Siguldas posmiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Neparasti pieticīgi Latvijas kamaniņu braucējiem izvērtās Pasaules kausa izcīņas septītā posma sacensības Oberhofas trasē Vācijā – astoņās disciplīnās nedēļas viņiem tā arī neizdevās iegūt nevienu godalgu. Iespēja atgriezties uz uzvaru takas būs atlikušajos divos posmos, kas norisināsies Siguldas trasē.

Dienas pirmajā pusē Pasaules kausa pamatsacensības aizvadīja dāmas, un dubultuzvaru svinēja vācietes Jūlija Taubica un Anna Berreitere. Latvijas kamaniņu braucējas finišēja pirmā desmita beigās un otrā desmita sākumā, kas gan visām trim garantēja vietu Sprinta kausā.

Tāpat kā pirms nedēļas, labākā no latvietēm bija Kendija Aparjode – astotais un desmitais laiks braucienos un astotā vieta posmā 0,403 sekundes aiz uzvarētājas Taubicas. Vienu pozīciju zemāk ierindojās Elīna Ieva Vītola (+0,467 s), bet Sigita Bērziņa ieņēma 13.vietu (+0,576 s).

Sezonas otrās Sprinta kausa sacensības (neskaitot Latvijas sportistiem tik veiksmīgo pasaules čempionātu) sākās ar individuālajiem braucieniem vīriem. Kristers Aparjods vienīgo braucienu veica ar septīto labāko laiku 0,148 sekundes aiz uzvarētāja Maksa Langenhana no Vācijas. Gints Bērziņš ierindojās dalītā 11.vietā (+0,334 s).

Pasaules kausa izcīņas absolūtajā kopvērtējumā K.Aparjods saglabā trešo pozīciju (571 punkts) aiz M.Langenhana (840) un sestdienas sacensību uzvarētāja austrieša Jonasa Millera (664). G.Bērziņš ir 13.vietā (225 p.).

Vīru divnieku ekipāžu konkurencē pasaules čempioniem sprintā un arī sezonas pirmo sprinta sacensību uzvarētājiem Mārtiņam Botam un Robertam Plūmem šoreiz nācās samierināties ar septīto vietu – uzvarētājiem un jaunajiem trases rekorda īpašniekiem vāciešiem Orlaminderam/Gubicam viņi zaudēja 0,174 sekundes. Divas pozīcijas zemāk ierindojās Eduards Ševics-Mikeļševics un Lūkass Krasts (+0,358 s).

Dāmu divnieku braucienos Anda Upīte un Kitija Bogdanova ieņēma sesto vietu – par vienu pozīciju zemāk nekā dienu iepriekš Pasaules kausa pamatsacensībās. Uzvarētājām austrietēm Eglei/Kipai viņas zaudēja 0,376 sekundes. Tā kā kopā Anda un Kitija brauc tikai pēdējos trīs Pasaules kausa posmus, kopvērtējumā viņām tikai 11.pozīcija.

Visbeidzot dāmu sprinta braucienos augstāko vietu no Latvijas komandas – piekto – izcīnīja Kendija Aparjode, kura par 0,228 sekundēm piekāpās posma čempionei J.Taubicai. E.I.Vītolai desmitā vieta (+0,302 s) un S.Bērziņai pēdējā piecpadsmitā (+0,456 s).

Sezonas kopvērtējumā, kurā līdere ir J.Taubica (825 p.), Vītolai ir devītā pozīcija (405), Aparjodei desmitā (382) un Bērziņai trīspadsmitā (274).

Pasaules kausa izcīņa kamaniņu sportā turpināsies 24.un 25.februārī un noslēgsies 2.un 3.martā Siguldā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.