Menu
 

Salaspils sprinteris Zariņš kļuvis par Latvijas čempionu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Guntis Bērziņš Foto – Guntis Bērziņš

Jāņa Daliņa stadiona vieglatlētikas manēžā Valmierā aizvadīts Latvijas čempionāts vieglātlētikā telpās. Lielāko panākumu no Pierīgas novadu pārstāvjiem guva Salaspils sporta skolas pārstāvis Rinalds Valts Zariņš, kurš triumfēja 60 metru sprintā.

Priekšskrējienos Zariņš uzrādīja labāko rezultātu (6,78 sekundes), bet finalā bija vēl par sekundes piecām simtdaļām ātrāks un uzvarēja pārliecinoši – otrās vietas ieguvēju apsteidza par 0,11 sekundēm. 6,73 sekundes bija ne vien sestais augstvērtīgākais rezultāts visā čempionātā, bet arī sezonas labākais laiks 60 metru skrējienā šosezon Latvijā un Latvijas telpu čempionātu rekords, liecina Latvijas Vieglatlētikas savienības informācija.

Vienu medaļu izcīnīja arī Siguldas sporta skolas viegatlēti – 800 metru skrējienā par bronzas laureātu kļuva Jānis Stūrītis (1:53,22). No uzvarētāja daugavpilieša Ņikitas Bogdanova 18 gadu vecais siguldietis atpalika par 0,99 sekundēm, bet no sudraba laureāta Kārļa Ancāna – par 0,09 sekundēm.

Ceturto vietu 400 metru skrējienā ieņēma Sofija Pilāte no Salaspils sporta skolas, kura čempionei Elīnai Gumarovai finišā zaudēja gandrīz pusotru sekundi. Savukārt siguldiešiem vēl divas sestās vietas – Emīlam Bangevicam tāllēkšanā (6,70) un Nikolai Bundei augstlēkšanā (1,61).

Vieglatlētikas ziemas sezona turpināsies ar Latvijas U16 čempionātu telpās 22.un 23.februārī Rīgā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.