Menu
 

Mārupes basketbolisti zaudē vēl vienā dramatiskā cīņā un neiekļūst RBL pusfinālā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Piedzīvojusi otro zaudējumu pagarinājumā triju dienu laikā, Mārupes sporta centra komanda zaudējusi arī visā Reģionālās basketbola līgas ceturtdaļfināla sērijā pret basketbola klubu “Jaunpils”. Mārupiešiem līdz ar to sezona ir galā.

Tāpat kā abās pirmajās ceturtdaļfināla spēlēs, uzvarētāju noteikšana Mārupes un Jaunpils basketbolistu duelī tika atlikta līdz pēdējām sekundēm, turklāt, tāpat kā pirms divām dienām Jaunpilī, ar 40 minūtēm izrādījās par maz.

Slikti sākuši (3:10), mārupieši drīz vien pārņēma vadību (12:10) un otrās ceturtdaļas vidū panāca astoņu punktu pārsvaru (28:20), taču neveiksmīgi aizvadīja puslaika izskaņu – 32:32. Pēc pārtraukuma laukuma saimnieki vēlreiz panāca “plus seši” (45:39), kas līdz pat cīņas beigām izrādījās lielākā starpība.

Turpinājumā sāncenši pārmaiņus izvirzījās vadībā, un sešas sekundes pirms pamatlaika beigām Mārupes basketbolisti kārtējo reizi atguva vadību (65:63). Taču viesi paspēja ne tikai aizmest garām trīspunktu metienu, bet arī izcīnīt atlēkušo bumbu un raidīt to grozā – neizšķirts 65:65.

Pagarinājuma pirmajā pusē, tāpat kā divas dienas iepriekš, vadībā bija mārupieši, taču BK “Jaunpils” basketbolistiem atkal izdevās izglābties un uzvarēt. Pēdējā minūtē daudzo soda metienu izpildē necik labi neklājās ne vieniem, ne otriem, tomēr dažu punktu deficītu mājiniekiem atspēlēt neizdevās – 76:79 un sērijā 1:2.

Sezonas pēdējā spēlē Mārupes sporta centra komandas labā Roberts Ciganskis guva 21 punktu, Toms Lūkass Ailis 17 un Markuss Kiops 16 punktus. Sezonu mārupieši beidza ar 16 uzvarām un pieciem zaudējumiem 21 spēlē.

Līdz ar to no sešiem Pierīgas basketbola klubiem sezonu turpina vairs tikai Salaspils sporta skolas komanda, kas 20.martā savā laukumā aizvadīs Nacionālās basketbola līgas ceturtdaļfināla otro spēli pret “Kandava/Aanzāģe” basketbolistiem. Pirmajā spēlē viesos salaspilieši uzvarēja 104:86.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.