Menu
 

Siguldas badmintonistēm vieta Eiropas čempionāta astotdaļfinālā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas badmintona klubs Foto - Siguldas badmintona klubs

Siguldas badmintona kluba pārstāves Jekaterina Romanova un Anna Kupča Vācijas pilsētā Zārbrikenē notiekošajā Eiropas badmintona čempionātā pārvarēja dāmu dubultspēļu pirmo kārtu un iekļuva starp 16 labākajiem pāriem, taču nākamajā mačā piekāpās turnīra galvenajām favorītēm.

Pasaules rangā Romanova un Kupča ieņem 113.vietu, un pirmajā kārtā viņām pretī stājās Marija Kristensena un Amije Honga no Norvēģijas, kuras rangā ir 104 vietas zemāk. Latvijas badmintonistes apliecināja savu pārākumu un svinēja uzvaru divos setos – 21:10, 21:19.

Jau nākamajā kārtā trenera Aināra Gurecka audzēknēm pretī stājās turnīrā ar pirmo numuru izliktais pasaules ranga 23.pāris Maikene Frīgorda un Sāra Tīgesena no Dānijas. Cīņā par vietu ceturtdaļfinālā pirmajā setā latvietes pirmo punktu nopelnīja, kad pretinieces jau bija guvušas astoņus. Otrā seta sākumā kādu brīdi izdevās turēt līdzi (6:6), tomēr beigās likumsakarīgs zaudējums 6:21, 10:21.

Latvijas Badmintona federācijā īpaši atzīmē, ka Eiropas čempionātam kvalificējas tikai 28 dubultspēļu pāri, un tas ir nozīmīgākais Eiropas badmintona notikums, kurā piedalās visi augstākā līmeņa spēlētāji. J.Romanova un A.Kupča ir vienīgās Latvijas pārstāves turnīrā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.