Menu
 

Majoru pludmalē norisināsies Jūrmalas skriešanas svētki, Salaspilī – pilsētas pusmaratons

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

4.maijā, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, Majoru pludmalē 14.reizi norisināsies Jūrmalas skriešanas svētki. Dalībnieki varēs sacensties trijās skriešanas distancēs un Latvijas nūjošanas čempionāta pirmajā posmā, kā arī piedalīties citās sportiskās un izklaidējošās aktivitātēs, informēja rīkotāji.

Skrējējiem paredzētas 5 un 10 km distances, bet bērniem – 500-1000 metru distances, savukārt nūjotāji varēs startēt 5, 10 un 21 km distancēs. Visas trases būs marķētas Jūrmalas pludmales smiltīs.

Pasākuma starta/finiša zona atradīsies Majoros, pludmales nogabalā posmā no Tirgoņu ielas Dubultu virzienā līdz pludmales nogabalam Emelīnas iela – Pūpolu iela. Reģistrācija un numuru saņemšana sāksies no plkst.8.30, starti dažādās distancēs no plkst.9.00 līdz 14.00.

Sacensības organizē SIA “Alpha Baltic Media” un Jūrmalas pilsētas dome sadarbībā ar Latvijas Tautas sporta asociāciju.

Nedēļu vēlāk, 11.maijā, savu pastāvēšanas desmitgadi atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās 5 km, 10 km, pusmaratona un bērnu distanču skrējēji. Kā jaunums šogad būs jūdzes skrējiens Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam, vēsta organizatori.

Plkst. 10.00 tiks dots kopējs starts, “Ezerkauliņi” pusmaratona distanci Salaspils pilsētas ielās veidos četri apļi, “Knauf” 10 km skrējienu – divi apļi (paralēli trasē dosies arī 10 km nūjotāji), savukārt Salaspils tautas skrējienu jeb 5 km distanci – veidos viens aplis. Divas minūtes pēc kopējā starta trasē dosies “Saulkalne S” 0,75 km bērnu distances skrējēji. Savukārt vienas jūdzes jeb 1,6 km Labdarības skrējienam starts tiks dots plkst. 12.30, un šī skrējiena dalības maksas tiks novirzītas Ukrainā cietošo bērnu atbalstam.

Paredzēts, ka katrs no dalībniekiem saņems pusmaratona piemiņas medaļu, bet vīriešu un sieviešu grupas ātrākajiem pusmaratona distancē ar “Ezerkauliņi” atbalstu tiks nodrošināta 1500 eiro naudas balva, kas paredzēta skrējēju dalībai kādā no Eiropas maratoniem. Savukārt starp 10 km skrējējiem jau tradicionāli tiks izlozēts velosipēds, ko sagādājis šīs distances atbalstītājs uzņēmums “Knauf”.

“Jau šobrīd, mēnesi pirms pasākuma, dalībai reģistrējušies teju 900 skrējēji, kas liek domāt, ka savā desmitgadē sasniegsim rekordlielu dalībnieku skaitu. Par to ir patiešām liels prieks, jo tas liecina gan par skrējēju skaita palielināšanos apkārtnē, gan to, ka tie skrējēji, kas pamēģinājuši kādu no sacensību distancēm, labprāt atgriežas un skrien arī nākamajā gadā. Jau šobrīd daudzi izrāda interesi arī par Labdarības jūdzes skrējienu, kas pa spēkam ikvienam, un ar kura palīdzību, atbalstīsim mūsu sadraudzības pilsētas Bobrovicjas iedzīvotājus. Reģistrēties pasākumam līdz 5. maijam var ikviens interesents,” aicina “Ezerkauliņi” Salaspils pusmaratona dibinātāja un organizatore Malda Caune.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.