Menu
 

Foto: Kamanu suņu sporta sacensībās Garkalnē spraigākās cīņas aizvadītas baikdžoringā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Pagājušajā nedēļas nogalē "Kamanu suņu sporta kluba" rīkotajās tradicionālajās sezonas atklāšanas sacensībās kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos "Zaļie gurķi 2024" Garkalnes pagastā pie Asaru ezera kamanu disciplīnā uzvarēja Eiropas čempione Indre Daujotiene, bet citās disciplīnās pie uzvarām tika panākumus guvušie Latvijas sportisti.

Šogad sezonas atklāšanas sacensības kamanu suņu sportā bija izsaukušas lielu interesi, dalībnieku skaitam sniedzās pāri simtam, startējot 150 suņiem un piedaloties trīs valstu pārstāvjiem, kuru vidū bija arī vairāki pasaules un Eiropas čempionātu medaļnieki, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis. Sacensību atklāja Ropažu domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Ainārs Vaičulens un Garkalnes sporta centra vadītājs Juris Silovs.

Visātrākie laiki (5:52 un 5:53) 3,2 km distancē tika uzrādīti baikdžoringā jeb suns sasaistē ar MTB riteņbraucēju klasē, kur pirmās divas dāmas Evija Černiševa (Zemgales Kinoloģiskais kubs) un lietuviete Agne Budžūte, kā vīriešu uzvarētājs Vitenis Mažeika no Lietuvas satilpa 1,2 sekundēs. Abas labākās dāmas šķīra nieka pussekunde. Vīriešiem otro vietas ieguvējs Artūrs Jākobsons lietuvietim piekāpās septiņas sekundes, bet vēl tikai sekundi lēnāks bija “Dog Sport Carnikava” pārstāvis Fricis Zaržeckis. Carnikaviešu sekmīgos startus baikdžoringā papildināja skijoringā un baikdžoringā meistarīgās Elīnas Klindžānes trešā vieta.

“Dog Sport Carnikava” pārstāvjiem panākumi arī kanikrosā, kur sievietēm uzvarēja Gunda Šabanova, aiz sevis atstājot divas “ZKK” pārstāves – Signi Jēkabsoni un veterānu pasaules čempioni Svetlanu Andreicēnu, kura apsteidza vairākas elites grupas pārstāves. Vīriešiem ļoti tuvu uzvarētājam no Lietuvas bija Rolands Admidiņš, bet trijnieku noslēdza otrs “Dog Sport Carnikava” pārstāvis Ivars Šabanovs. 

Četru suņu kamanu kategorijā dominēja Eiropas čempione Indre Daujotiene no Lietuvas (5:54), bet aiz Igaunijas pārstāvja trešo vietu ieņēma Iveta Praisa-Imaka no “Sniega suņiem”. Ļoti atzīstams sniegums un otrā vieta viena suņa skutera kategorijā Ivetai Langei (“Karro team”), kura tikai trīs sekundes piekāpās lietuvietei Jūlijai Daujotaitei, bet apsteidza pasaules čempionāta medaļniekus no Igaunijas Hārdi Rīsu un Silveru Vīru.

Veterānu suņu (vecāki par 10 gadiem) kamanu kategorijā uzvara pasaules vicečempionam Mārtiņam Kristonam (Kamanu suņu sporta klubs), bet “Dog Sport Carnikava” pārstāvji Artūrs Jākobsons, kurš startēja pārī ar formu nezaudējošo čempionu Džīno, un Baiba Kaprāne palika nepārspēti veterānu suņu baikdžoringa/skūteru un kanikrosa kategorijā. Baikdžoringa/skūteru veterānu suņu klasē piedalījās arī Eiropas garo distanču sacensībās "Finmarksloppet" Norvēģijā 600 km distanci no Baltijas valstīm kā pirmā pievarējusī limbažniece Sanita Vīksne
Četru suņu kamanu kategorijā “Zaļais gurķis” Miķelis Kārlis Kristons, vērtējot kopā, piekāpās tikai Eiropas čempionei Daujotienei, savukārt jauniņo grupā skūteru disciplīnā pirmā vieta Arvim Lininam, baikdžoringā ātrākā bija Santa Sanija Jurgena, bet kanikrosā nojaunajiem dalībniekiem uzvarēja Andrejs Podāns un Sabīne Luce.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.