Menu
 

Leikplesidā Šici piektie sprintā, Latvijas kamaniņu braucējas otrajā desmitā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ulla Zirne Ulla Zirne Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Divām no trim Latvijas kamaniņu braucējām izdevās iekļūt labāko piecpadsmitniekā Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma sacensībās Leikplesidas trasē ASV. Sprinta kausa sacensībās labākie no Latvijas sportistiem bija Andris un Juris Šici, kuri ieņēma piekto vietu.

Trīskāršu uzvaru Leikplesidā svinēja Vācijas kamaniņu braucējas Dajana Eitbergere, Natālija Geizenbergere un Jūlija Taubica. Siguldiete Ulla Zirne braucienos sasniedza 14.un 11.rezultātu, summā no Eitbergeres atpalika par 0,797 sekundēm un ieņēma 14.vietu28 dalībnieču konkurencē.

Vienu pozīciju zemāk 0,974 sekundes aiz uzvarētājas finišēja krimuldiete Elīza Cauce, kurai braucienos 15.un 14.laiks. Trešā Latvijas sportiste Kendija Aparjode no Saulkrastiem ar 21.un 25. laiku braucienos summā ieņēma 24. vietu 1,743 sekundes aiz Eitbergeres.

Vēlāk Leikplesidā notika šīs sezonas otrās Sprinta kausa sacensības. Divnieku ekipāžu konkurencē siguldieši Andris un Juris Šici vienīgo braucienu veica 37,751 sekundē un ierindojās piektajā vietā 0,280 sekundes aiz uzvarētājiem Tonija Egerta un Sašas Benekena no Vācijas. Otrs Latvijas divnieks Kristens Putins no Ropažiem kopā ar Imantu Marcinkēviču piedzīvoja kritienu, noturējās kamanās un finišēja, tomēr palika pārliecinoši pēdējā 13. vietā.

Dāmu braucienos U.Zirne vēlreiz ieņēma 14.vietu, toties labāk veicās Elīzai Caucei – 10.vieta 0,215 sekundes aiz sprinta uzvarētājas N.Geizenbergeres. Vīru sacensībās Latvija nebija pārstāvēta.

Pasaules kausa kopvērtējumā augstāko vietu pēc četriem posmiem gada beigās ieņem brāļi Šici, kuri divnieku konkurencē ir ceturtajā vietā. Putins/Marcinkēvičs un Cauce ir devītie.

Brāļi Šici Leikplesidas posmā uzreiz aiz labāko trijnieka

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.