Menu
 

Brāļi Šici Leikplesidas posmā uzreiz aiz labāko trijnieka

  • Autors:  Apriņķis.lv
Brāļi Šici Leikplesidas posmā uzreiz aiz labāko trijnieka arhīvs

Latvijas kamaniņu braucēji siguldieši Andris un Juris Šici izcīnījuši ceturto vietu Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā Leikplesidas trasē ASV, atkārtojot šīs sezonas labāko rezultātu. Otrs Latvijas divnieks Kristens Putins no Ropažiem kopā ar Imantu Marcinkēviču noslēdza labāko desmitnieku.

Abos braucienos brāļi Šici uzrādīja ceturto rezultātu un likumsakarīgi šādu vietu ieņēma arī summā. No uzvarētājiem vāciešiem Tonija Egerta un Sašas Benekena siguldieši atpalika par 0,709 sekundēm, bet no bronzas pozīcijā finišējušajiem austriešiem Tomasa Štei un Lorenca Kollera viņus šķīra 0,169 sekundes. Otro vietu ieņēma otrs Vācijas divnieks Tobiass Vendls/Tobiass Arlts (+0,320 s).

Putins un Marcinkevičs otro braucienu veica krietni labāk par pirmo (12.un 7.laiks), bet summā 14 ekipāžu konkurencē palika 10. vietā (+1,553 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četriem posmiem un piecām sacensībām par līderiem kļuvuši Egerts ar Benekenu (425 p.). Viņiem seko Štei un Kollers (400), kā arī Vendls un Arlts (371). Šici ar 266 punktiem ir piektajā pozīcijā, bet Putins un Marcinkēvičs ar 230 punktiem septītajā.

Joprojām pieticīgus rezultātus turpina uzrādīt Latvijas kamaniņu braucēji vīru vieninieku konkurencē. Leikplesidā labākais bija siguldietis Inārs Kivlenieks, kurš, otrajā braucienā sasniedzis 11. labāko rezultātu, spēja iekļūt labāko divdesmitniekā – 18. vieta 1,278 sekundes aiz uzvarētāja krieva Romana Repilova.

Viņa novadnieks Riks Kristens Rozītis 32 dalībnieku konkurencē palika 27. vietā (+2,279 s), bet saulkrastietis Kristers Aparjods dienu iepriekš Nāciju kausa izcīņā jeb kvalifikācijas sacensībās jau otro reizi sezonā tika diskvalificēts tehnisko noteikumu pārkāpuma dēļ un pamatsacensībām netika pielaists.

Svētdien notiks sacensības dāmām, kā arī šosezon otrās Sprinta kausa sacensības ar posma labāko sportistu piedalīšanos. Nākamais piektais Pasaules kausa posms paredzēts jau pēc Jaunā gada.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.