Menu
 

Ķekavas basketbolisti ar uzvar sāk LBL otro posmu, carnikavieši ar zaudējumu beidz pirmo

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ķekavas basketbolisti ar uzvar sāk LBL otro posmu, carnikavieši ar zaudējumu beidz pirmo arhīvs

Latvijas Basketbola līgas otrajā un trešajā divīzijā sasniegts starpfinišs – piektdien trešās divīzijas pirmā posma pēdējo spēli aizvadīja basketbola klubs “Carnikava”, bet LBL otrajā divīzijā otrā posma pirmo cīņu aizvadīja BK “Ķekava” basketbolisti.

BK “Ķekava” basketbolisti LBL2 otrā posma 12 labāko klubu turnīru sāka ar savstarpējo spēļu bilanci (4-2) un cīņu savās mājās pret līderiem olimpiskā centra “Limbaži” basketbolistiem, kuri iepriekšējā mačā bija piedzīvojuši pirmo zaudējumu sezonas 13 spēlēs (otrā posma bilance 6-1).

Pēc līdzīga sākuma pirmā puslaika vidū ķekavieši vispirms veica 13:0 izrāvienu un pēc tam pārsvaru palielināja līdz 16 punktiem – 50:34. Pēdējos septiņus punktus puslaikā gan guva viesi. Pēc pārtraukuma BK “Ķekava” diezgan ātri sasniedza “plus 20”, un jau labu brīdi pirms beigām šaubu par uzvarētājiem – beigu rezultāts 102:75.

Lielisku individuālo statistiku sasniedza vairāki Ķekavas basketbolisti. Nauris Miezis izcēlās ar “triple double” – 22 punkti, 14 atlēkušās bumbas un 11 rezultatīvas piespēles. Tuvu šim meistarstiķim bija arī Artūrs Strēlnieks (16 p., 11 atl.b., 6 piesp.) un Roberts Pāže (15 p., 10 atl.b., 5 piesp.).

Ar piecām uzvarām septiņās spēlēs ķekavieši turnīra tabulā dala otro vietu ar BK “Jelgava”/LLU vienību. OC “Limbaži” basketbolistiem ir par vienu panākumu vairāk, taču arī viena aizvadīta spēle vairāk.

BK “Carnikava” LBL3 pirmā posma pēdējā spēlē piektdien izbraukumā tikās ar BK “Cēsis” basketbolistiem, kuri bija vinnējuši visus deviņus iepriekšējos mačus, tajā skaitā pirmā apļa spēli Carnikavā (95:67). Bez vairākiem saviem līderiem spēlējošo viesu cerības revanšēties pirmajā ceturtdaļā tika pamatīgi iedragātas – 0:10, 3:18. Tomēr otrajā ceturtdaļā carnikavieši atguvās un starpību vienubrīd samazināja līdz septiņiem punktiem (26:33).

Pēc pārtraukuma cēsnieki tomēr atkal lēnām audzēja pārsvaru, bet ceturtās ceturtdaļas sākumā ar 15 punktiem pēc kārtas izšķīra spēles likteni, sagādājot carnikaviešiem smagu, kaut arī tikai otro zaudējumu sezonā – 57:94. Viesu rindās rezultatīvākie bija Normunds Lišiks (17 p.), Dāvis Siliņš (16) un Mārtiņš Terehovičs (13).

A grupas turnīru Carnikavas komanda noslēdza ar astoņām uzvarām desmit spēlēs, otro vietu un otrajā posmā sacentīsies ar sešām labākajām vienībām no divām pārējām apakšgrupām. Turnīrā par 10.-18.vietu piedalīsies Siguldas sporta skolas basketbolisti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.