Menu
 

Latvijas kamaniņu braucējiem dubultuzvara Nāciju kausa sacensībās Kēnigzē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Latvijas kamaniņu braucējiem dubultuzvara Nāciju kausa sacensībās Kēnigzē Foto - twitter.com/fil_luge

Nedēļas nogalē Kēnigzē trasē Vācijā notiks Pasaules kausa izcīņas piektā posma sacensības kamaniņu sportā. Piektdien notikušajās kvalifikācijas sacensībās jeb Nāciju kausā dubultuzvaru svinēja latvieši – siguldietis Inārs Kivlenieks (att.) vīru un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš divnieku konkurencē.

Inārs Kivlenieks vienīgajā braucienā tuvāko sekotāju austrieti Niko Gleiršeru apsteidza par 0,025 sekundēm. Uzreiz aiz labāko trijnieka palika saulkrastietis Kristers Aparjods (0,070 sekundes aiz Kivlenieka). Pasaules kausa pamatsacensībām kvalificējās arī siguldieši Riks Kristens Rozītis (13.vieta) un Artūrs Dārznieks (15.vieta).

Divnieku ekipāžu sacensībās labākie izrādījās Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kuri nepiedalījās pēdējos trijos Pasaules kausa posmos Ziemeļamerikā. Savukārt dāmām devīto vietu, arī kvalificējoties pamatsacensībām, ieņēma Kendija Aparjode no Saulkrastiem.

Līdz ar to nedēļas nogales sacensībām Kēnigzē kvalificējusies visi Latvijas kamaniņu braucēji – arī Elīza Cauce un Ulla Zirne, kā arī divnieki Andris Šics/Juris Šics un Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs.

Sestdien plkst. 11.10 pirmajā braucienā trasē dosies divnieku ekipāžās un 13.50 dāmas. Svētdien plkst. 11.00 sacensības vīriem, bet 14.30 – komandu stafete. Tālrāde Pasaules kausa posms būs vērojams kanālā “Best4Sport TV”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.