Menu
 

Pierīgas jaunajiem kamaniņu braucējiem trīs godalgas Sanktmoricā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Pierīgas jaunajiem kamaniņu braucējiem trīs godalgas Sanktmoricā Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Divas sudraba medaļas Eiropas junioru čempionātā un uzvara Pasaules kausa posmā jauniešiem – ar šādu bilanci Latvijas jaunie kamaniņu braucēji noslēguši sacensības Sanktmoricas trasē Šveicē.

Lielāko panākumu guva siguldietis Gints Bērziņš, kurš izcīnīja pirmo vietu jauniešu vecuma grupas sacensībās Pasaules kausa izcīņā. Abos braucienos viņš sasniedza labākos laikus un otrās vietas ieguvēju Pāvelu Repilovu no Krievijas summā apsteidza par 0,968 sekundēm. Gints arī saglabājis otro vietu Pasaules kausa kopvērtējumā.

Piekto vietu ieguva Eduards Ševics-Mikeļševics no Saulkrastiem (+1,209 s), sesto vietu Lūkass Krasts no Ulbrokas (+1,309 s) un devīto vietu Kaspars Rinks no Ropažiem (+1,860 s).

“Gints pirmajā braucienā startā bija nedaudz vājāks, taču otrajā braucienā atbrīvojās un uzrādīja ļoti augstvērtīgu rezultātu, līdz ar to arī pirmā vieta. Prieks arī par pārējiem jauniešiem, kuriem vietas sešiniekā, kā arī Kasparu Rinku, kurš atbrauca līdzi, lai apgūtu trasi. Viņš guva traumu, braucot divvietīgajā ekipāžā, un nevarēja startēt, bet paņēmām viņu līdzi domājot par Jaunatnes ziemas olimpiskajām spēlēm,” Latvijas Kamaniņu sporta federācijas preses dienestam komentēja jauniešu un junioru izlases treneris Zintis Šaicāns.

Eiropas čempionātā juniorēm otro vietu izcīnīja Elīna Ieva Vītola no Siguldas, kura ar otro un trešo rezultātu braucienos, piekāpās vienīgi Verēnai Hoferei no Itālijas (+0,345 s). 11.vietu Pasaules kausa posmā un devīto Eiropas čempionāta ieskaitē ieņēma Anda Upīte no Saulkrastiem (+1,393 s), bet siguldiete Sigita Bērziņa ierindojās attiecīgi 14.un 11.pozīcijā (+1,713 s).

Vēl vienu medaļu Latvijas kamaniņu braucēji izcīnīja komandu sacensībās. Elīna Ieva Vītola, Gints Bērziņš un divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme no Ropažiem nopelnīja sudraba godalgas – ātrāki finišā bija tikai Vācijas sportisti (+1,745 s).

“Komandu stafetē startējām ar optimismu, ka varam pacīnīties ar spēcīgajiem Itālijas un Krievijas sportistiem, jo Vācijas atlēti bija galvastiesu pārāki. Esmu ļoti apmierināts ar rezultātu, bet ne kvalitāti,” atzīst Z. Šaicāns, norādot, ka ne visiem izdevās labi braucieni.

“Gints Bērziņš, būdams vēl jaunietis, aizvadīja izcilu braucienu un parādīja, ka var cīnīties ar daudz vecākiem sportistiem. Finišā viņam šīs trases personīgais rekords. Elīnai neveicās tik labi, bija smalkas kļūdiņas visas trases garumā. Kā pēdējie trasē devās Bots/Plūme. Individuālajās sacensības biju pārsteigts par viņu neizteiksmīgo starta rāvienu, tādēļ stafetes virzienā skatījos ar cerību, ka puiši parādīs sevi. Smalkas kļūdiņas starta tehnikas izpildījumā diemžēl liedza nodemonstrēt, uz ko viņi ir spējīgi, bet jāpiebilst, ka divvietīgā ekipāža šajās sacensībās startēja ar pilnīgi jaunu kamanu. Iespējams, ka šis fakts spēlēja lielu lomu arī starta rāvienā, taču trasē viņiem viss izdevās un finišā personīgais trases rekords.”

Dienu iepriekš divnieku sacensībās ropažnieki Bots un Plūme ierindojās piektajā vietā (+1,326 s aiz uzvarētājiem vāciešiem Orlamindera/Gubica), bet Eduards Ševics-Mikeļševics kopā ar Lūkasu Krastu bija devītie.

Pasaules kausa posmā jaunietēm Justīne Maskale no Ropažiem ieņēma sesto vietu un divus gadus jaunākā Zane Kaluma no Saulkrastiem – 12.vietu, bet divnieku sacensībās Viktorija Ziediņa un Selīna Zvilna no Ulbrokas 10 meiteņu ekipāžu konkurencē ierindojās sestajā vietā.

Izlases galvenais treneris Z. Šaicāns atznis, ka kopumā ir apmierināts ar rezultātiem, tomēr ir daudz lietas, kas pēc lielā sagatavošanās darba tomēr līdz galam neizdevās, piemēram, starta rāvienu tehniskais izpildījums. Treneriem jāizdara pareizi secinājumi, lai varētu rast atbildes uz visiem jautājumiem un varētu kvalitatīvi gatavoties nākamajām sacensībām, kā arī 2020. gada Jaunatnes ziemas olimpiskajām spēlēm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.