Menu
 

Pierīgas florbola derbijā "Ulbroka" pārliecinoši pieveic "Ķekavu" Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Pierīgas florbola derbijā "Ulbroka" pārliecinoši pieveic "Ķekavu" Foto - Latvijas Florbola savienība

Latvijas florbola virslīgas čempionātā abu Pierīgas vīru klubu savstarpējā spēlē Ulbrokā pašreizējie čempioni “Bestafe Oxdog Ulbrokas” florbolisti apspēlēja “Ķekavu”. Dažādām sekmēm kārtējās spēles Latvijas čempionātā aizvadījušas arī citas Pierīgas komandas no Saulkalnes, Saulkrastiem, Inčukalna un Ķekavas.

Ulbrokas un Ķekavas klubu pirmā apļa spēlē diezgan negaidītu uzvaru pagarinājumā guva ķekavieši (8:7). Pretinieku revanšs sestdien izdevās ļoti pārliecinošs. Pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija 4:0 mājinieku labā, pēc divām – jau 7:0. Trešā perioda sākumā nepilnu triju minūšu laikā Ķekavas florbolisti pamanījās atspēlēt trīs vārtus, taču ar to viņu ofensīva beidzās, un pašās beigās Ulbrokas komanda guva astotos vārtus – 8:3.

Laukuma saimnieku labā vārtus guva astoņi dažādi spēlētāji, vēl ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kaspars Šķēls, bet labākā spēlētāja titulu ieguva Matīss Kristians Morozovs. “Ķekavas” rindās balvu saņēma divu vārtu autors Artūrs Narogs.

Dienu iepriekš savās mājās “Ķekavas” florbolisti aizraujošā cīņā atspēlēja triju vārtu deficītu un izcīnīja uzvaru 6:5 pār florbola klubu “Bauska” (Endijam Kleistrovam 3+0, Evertam Emīlam Gertsonam 2+0).

Virslīgas turnīra tabulā “Betsafe Oxdog Ulbroka” saglabā pirmo vietu – 33 punkti 16 spēlēs. Tuvākajiem sekotājiem Liepājas “Kurši/Ekovalis” florbolistiem ir 30 punkti 15 mačos, vēl punkts mazāk ir Talsu NSS/”Krauzers”, bet pa 28 punktiem ir Kocēnu “Rubenei” un sporta klubam “Pārgauja”. “Ķekava” ar 21 punktu 15 spēlēs ir astotajā pozīcijā un turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

Pa spēlei Latvijas virslīgas turnīrā savās mājās ar krasi atšķirīgiem panākumiem aizvadījušas arī abas Ķekavas dāmu komandas.

FK “Ķekava” mačā pret pastarīti Cēsu “Lekringu” jau pirmajās deviņās minūtēs iemeta piecus golus un svinēja graujošu uzvaru 16:4 (Paulai Metālai 4+1, Klintai Mārtiņjēkabai 3+1, Lindai Dadajevai 2+3, Elīzai Elizabetei Bērziņai 2+3). Savukārt “Ķekavas Bulldogs” spēlē pret valsts vicečempionēm “NND Rīga” florbolistēm pirmajā trešdaļā samazināja pretinieču pārsvaru līdz 1:2, bet turpinājuma vārtus guva tikai viešņas – 1:14.

Turnīra tabulā līderpozīcijas saglabā Igaunijas izlase (26 punkti 10 spēlēs), FK “Ķekava” ir otrā (24 p., 12 sp.), bet “Ķekavas Bulldogs” ar 7 punktiem 12 mačos saglabā priekšpēdējo piekto vietu.

Latvijas pirmajā līgā no trim Pierīgas vīru klubiem vislabāk joprojām veicas “SĀC” florbolistiem. Pamatturnīra priekšpēdējā mačā Saulkrastu, Ādažu un Carnikavas komanda viesos ar 10:2 sagrāva florbola klubu “Madona” (Tomam Dālem 4+0, Ralfam Stratanam 2+1, Dēvidam Osītim 0+4). Austrumu grupā “SĀC” saglabā otro vietu (30 p.) trīs punktus aiz līderiem “Impar Limbaži” un divus priekšā “Lielvārde/Fans” vienībai. Jāpiezīmē, ka divas labākās komandas no katras grupas uzreiz kvalificējas pusfinālam.

Abi pārējie Pierīgas klubi Rietumu grupā šobrīd ir ārpus izslēgšanas turnīra dalībnieku sešnieka. “Saulkalnes” florbolisti Salaspilī pret RTU/”Rockets” vienību gandrīz pazaudēja piecu vārtu pārsvaru, tomēr nosargāja trīs punktus – 8:7 (Patrikam Briežem 3+1, Kristianam Priedem 2+0). Savukārt “Ķekavas Bulldogs” mājas spēlē pret Grobiņas sporta centra komandu no 0:4 spēja panākt 5:6, tomēr piedzīvoja zaudējumu 6:8 (Henrijam Uzraugam 2+2, Reinim Žīguram 2+0).

Ķekavieši ar 19 punktiem 16 spēlēs ir astotajā vietā un no sestās pozīcijas divas kārtas pirms pamatturnīra beigām atpaliek par diviem punktiem. “Saulkalnei” vieta “play off” turnīrā vairs ir tikai teorētiska – 16 punkti un devītā pozīcija.

Latvijas otrajā līgā kārtējo aizraujošo un vārtu guvumiem pārbagāto cīņu aizvadījuši Inčukalna sporta kluba “Coyote” florbolisti. Šoreiz viņi ar 12:11 viesos pārspēja florbola klubu “Jūrmala”, kaut gan desmit minūtes līdz beigām bija vadībā 12:6 (Jānim Levanovičam 5+2, Uvim Gravam 4+1, Kalvim Kliestam 1+3). Rietumu grupā “koijoti” ir piektajā vietā – 13 spēlēs sešas uzvaras un 20 punkti.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.