Menu
 

Berģos pasniegtas Latvijas Jātnieku federācijas Gada balvas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Jaunmārupes zemnieku saimniecības “Lielceri” pārstāvji Andis Vārna un Laura Penele Jaunmārupes zemnieku saimniecības “Lielceri” pārstāvji Andis Vārna un Laura Penele Foto - Latvijas Jātnieku federācija

Garkalnes novada kultūras centrā “Berģi” Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) gada noslēguma pasākumā pasniegtas Gada balvas labākajiem sportistiem šķēršļu pārvarēšanā un iejādē visās vecuma grupās, poniju jāšanā, paralimpiskajā iejādē, pajūgu braukšanā, tautas klasē un amatieru jāšanā. Laureātu vidū bija ievērojams skaits Pierīgas jātnieku sporta klubu pārstāvju.

Godalgas pasniedza LJF prezidents Agris Blaus un ģenerālsekretāre Kristīne Lisovska, informēja LJF preses dienests.

Konkursā “Latvijas Republikas labākais jātnieks” kopvērtējumā šķēršļu pārvarēšanā pieaugušajiem pirmās trīs godalgotās vietas izcīnīja un Gada balvas ieguva Kristaps Neretnieks no Jauno jātnieku skolas Inčukalna novadā, kā arī Jaunmārupes zemnieku saimniecības “Lielceri” pārstāvji Laura Penele un Andis Vārna. Iejādē Gada balvas laureātu vidū bija vēl viena z/s “Lielceri” sportiste Airisa Penele.

Kristaps Neretnieks uz apbalvošanas ceremoniju nevarēja ierasties, jo startēja sacensībās Dubaijā, un iepriekšējās sacensībās Apvienoto Arābu Emirātu tūrē Abū Dabī jau izcīnījis pirmos kvalifikācijas punktus Tokijas olimpiskajām spēlēm, norādīja LJF preses dienestā.

Konkurā (šķēršļu pārvarēšanā) jauno jātnieku konkurencē pirmo vietu ieguva ropažniece Sabīne Siliņa no Baldones novada JSK “Mežstrazdiņi” un trešo – Laura Gustsone no Babītes novada kluba “Sport de Lux”. Junioru konkurencē pirmā bija Kitija Bilinska no Ropažu jātnieku sporta kluba, bērnu konkurencē otrā bija Tīna Dreimane no Garkalnes novada kluba “Meždruvas 1”, bet tautas klasē trešo vietu ieņēma cita Garkalnes novada kluba “Kriķi” pārstāve Annija Vārna.

Iejādē amatieru grupā pirmās divas vietas ieguva Gunita Šumska-Žagata (z/s “Lielceri”) un Dina Endziņa (Babītes novada JSK “Temperaments”), bet trešās vietas – Elza Alma Graumane (“Lielceri”) jauno jātnieku grupā, Sintija Ģīle (“Temperaments”) junioru grupā un Anda Cukermane (Tīnūžu pagasta klubs “Green Horse”) bērnu grupā.

Poniju jāšanā starp Gada balvas laureātiem bija Līva Dreimane (“Meždruvas 1”), par panākumiem paraolimpiskajā iejādē tika sveikts baldonietis Rigards Snikus (Mārupes novada z/s “Tīraines staļļi”) un ropažnieks Mareks Jedinaks (“Mežstrazdiņi”). Savukārt pajūgu braukšanā starp labākajiem bija Salaspils novada biedrības “Horses.eu” pārstāvji Anita un Zigmunds Tašiņi, Agnese Bērziņa un Megija Sargsjane, kā arī Aiga Ozoliņa un Olga Gaičonoka no Baldones jātnieku sporta kluba “Atēna”.

Par mūža ieguldījumu jāšanas sporta attīstībā tika sumināts Leonīds Smanuhins – pieredzējis sportists, treneris, zirgu īpašnieks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.