Menu
 

FOTO: Siguldas volejbolisti izcīna otro uzvaru Pierīgas skolēnu sporta spēlēs Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
FOTO: Siguldas volejbolisti izcīna otro uzvaru Pierīgas skolēnu sporta spēlēs Foto - Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Ar Siguldas Valsts ģimnāzijas komandas uzvaru Zvejniekciema vidusskolā noslēdzies Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu volejbola turnīrs puišiem B vecuma grupā (2003. g.dz. un jaunāki). Siguldieši līdz ar to atkārtojuši savu vecāko skolas biedru panākumu – nedēļu iepriekš viņi uzvarēja arī vecākās A grupas turnīrā.

Turnīram bija pieteikušās deviņu Pierīgas skolu komandas. Vispirms tās aizvadīja mačus līdz diviem uzvarētiem setiem trijās apakšgrupās, tad pa divām labākajām komandām izspēlēja pusfināla cīņas par tiesībām iekļūt finālturnīrā, kur tad arī tika sadalītas godalgotās vietas.

Siguldas Valsts ģimnāzijas volejbolisti sacensības pabeidza, uzvarot visās spēlēs un nezaudējot nevienā setā. Apakšgrupā viņi ar 2:0 pieveica Babītes vidusskolas un Ādažu vidusskolas komandas, pusfinālā ar 2:0 (15:4, 15:6) apspēlēja Mārupes vidusskolas volejbolistus, bet finālturnīrā par 1.-3.vietu guva pārliecinošas uzvaras pār Ādažu vidusskolu 2:0 (15:4, 15:4) un Zvejniekciema vidusskolu 2:0 (15:3, 15:8).

Otri vietu turnīrā ieņēma ādažnieki, kuriem zaudējumi Siguldas ģimnāzistiem tā arī palika vienīgie. Pusfinālā viņi ar 2:0 (15:12, 15:9) uzvarēja novadniekus no Ādažu Brīvās Valdorfa skolas, bet finālturnīrā izšķirošajā spēlē par otro vietu sīvā cīņā ar 2:0 (15:11, 15:13) pārspēja laukuma saimniekus Zvejniekciema vidusskolas puišus, kuri finišēja trešajā vietā.

Pusfināla spēļu zaudētāju turnīrā par 4.-6.vietu vislabāk klājās Ādažu Brīvās Valdorfa skolas audzēkņiem, kuri divos setos pieveica piektās vietas ieguvēju Jaunmārupes pamatskolas komandu un Mārupes vidusskolu, kas ierindojās sestajā vietā.

Savukārt apakšgrupu trešo vietu ieguvēju turnīrā par septīto vietu divas uzvaras izcīnīja Babītes vidusskolas volejbolisti, kuri aiz sevis atstāja Krimuldas vidusskolas un Berģu Mūzikas un mākslas skolas komandas.

Pierīgas novadu skolēnu sporta spēles turpināsies 29.janvārī ar B vecuma grupas meiteņu volejbola turnīru Ādažos, bet jau šīs nedēļas nogalē notiks pirmās divas sacensības Pierīgas novadu sporta spēlēs pieaugušajiem – sestdien Alauksta ezerā paredzētas zemledus makšķerēšanas sacensības, bet svētdien Mālpilī šaha turnīrs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.