Menu
 

Pasaules čempionāts Latvijas kamaniņu braucējiem beidzas ar diskvalifikāciju stafetē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Pasaules čempionāts Latvijas kamaniņu braucējiem beidzas ar diskvalifikāciju stafetē Foto - fil-luge.org

Latvijas kamaniņu braucēju komanda diskvalificēta pasaules čempionāta stafetes sacensībās svētdien Vinterbergas trasē Vācijā. Šāds sods piemērots tāpēc, ka Kristers Aparjods stafetes otrajā posmā startēja pāragri un uztriecās vārtiņiem, pirms tie bija atvērušies. Stafetes pirmo veica Ulla Zirne, bet Andris un Juris Šici uz starta neizgāja.

Pasaules čempionu titulu diezgan negaidīti izcīnīja Krievijas četrinieks Tatjana Ivanova, Semjons Pavļičenko un Južakovs/Prohorovs. Sudraba medaļas izcīnīja austrieši, bet galvenie favorīti vācieši, kuri bija svinējuši uzvaras visās individuālajās sacensībās, palika tikai trešajā vietā.

Iepriekš notikušajās vīru sacensībās, kurās septīto individuālo pasaules čempiona titulu izcīnīja Felikss Lohs no Vācijas, Latvijas kamaniņu braucējiem labāko desmitniekā iekļūt neizdevās. Labākais no latviešiem bija siguldietis Inārs Kivlenieks, kurš čempionam zaudēja sekundes sešas desmitdaļas un ierindojās 11.vietā.

Vienu pozīciju zemāk finišēja Kristers Aparjods no Saulkrastiem (+0,635 s), kurš arī bija otrais labākais U-23 vecuma grupā, piekāpjoties vienīgi Romanam Repilovam no Krievijas, un nopelnīja vietu stafetes komandā.

Riks Kristens Rozītis no Siguldas ieņēma 16.vietu (+0,868 s) un Artūrs Dārznieks 21.vietu (+1,127 s). Startēja 38 kamaniņu braucēji.

Pasaules kausa izcīņa kamaniņu sportā atsāksies 2.un 3.februārī ar septīto posmu Altenbergas trasē, bet 1.un 2.februārī Īglsas trasē notiks pasaules junioru čempionāts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.