Menu
 

Ulbrokas un Ķekavas florbolisti izcīna svarīgus punktus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ulbrokas un Ķekavas florbolisti izcīna svarīgus punktus Foto - arhīvs

Svarīgus punktus Latvijas florbola čempionātā nopelnījuši abi virslīgā spēlējošie Pierīgas klubi – “Betsafe Oxdog Ulbroka” cīņā par pirmo vietu pamatturnīra tabulā, bet “Ķekava” cīņā par tiesībām piedalīties izslēgšanas turnīrā. Kārtējās spēles aizvadījušas arī Pierīgas komandas pirmās un otrās līgas čempionātos.

“Ķekavas” florbolisti mājas spēlē pret Talsu novada sporta skolas/”Krauzers” komandu sešas minūtes līdz pamatlaika beigām bija vadībā 5:3, tomēr nespēja nosargāt trīs punktus – 17 sekundes līdz beigām rangā krietni augstāk esošie viesi rezultātu izlīdzināja. Pagarinājumā ķekavieši ieguva skaitlisko vairākumu un piecu sekunžu laikā to realizēja – trešo golu spēlē iemeta Klāvs Jansons (6:5).

Svētdien Liepājā spēlē pret “Kuršiem” Ķekavas florbolisti pirmajā trešdaļā bija pavisam nevarīgi (1:5), taču otrajā iemeta četrus vārtus pēc kārtas, trešajā izvirzījās vadībā un svinēja uzvaru 9:7. Atkal lielisks bija Klāvs Jansons, kurš guva piecus vārtus.

Latvijas čempioni “Betsafe Oxdog Ulbroka” florbolisti pēdējās divās spēlēs nopelnījuši sešus punktus, kopā gūstot 22 vārtus. Vispirms viesos pret sporta klubu “Pārgauja” viņi trešajā trešdaļā gandrīz iztērēja četru vārtu pārsvaru (6:2, 7:3), tomēr nosargāja uzvaru 10:9 (Kristeram Eglītim 4+0, Eduardam Stūrem 2+0). Bet pēc tam savās mājās sagrāva florbola klubu “Bauska” 12:3 (Edžum Ceriņam 2+2, Danielam Tvoronovičam un Eduardam Stūrem pa 2+0, Matīsam Morozovam 1+3).

Virslīgas turnīra tabulā Ulbrokas klubs pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem – Talsu NSS/”Krauzers” – palielinājis līdz sešiem punktiem (39 pret 33), tiesa, konkurenti aizvadījuši spēli mazāk. “Ķekava” ar 26 punktiem ieņem septīto vietu, par punktu apsteidzot Cēsu “Lekringu” un par trim punktiem florbola klubu “Valmiera”.

Latvijas pirmās līgas pamatturnīra turnīra pēdējā 16.spēlē 12.uzvaru Saulkrastos izcīnīja kluba “SĀC” florbolisti. Cīņā ar Cēsu “Lekrings-1” vienību pēc pirmās trešdaļas mājinieki zaudēja 3:4, taču beigās uzvarēja 8:5 (Tomam Dālem un Jēkabam Kristam Vīmanim pa 2+0).

Austrumu grupas tabulā “SĀC” ar 33 punktiem ieņem otro vietu aiz “Impar Limbaži” komandas (35). Tuvākie sekotāji “Lielvārde/Fans” pirms pēdējās spēles atpaliek par trim punktiem. Pirmo divu vietu ieguvēji uzreiz kvalificēsies pusfinālam, bet 3.-6.vietu ieguvēji izslēgšanas turnīru sāks ar ceturtdaļfinālu.

Cerības iekļūt “play off” turnīrā saglabā “Ķekavas Bulldogs” florbolisti, kuri divu Pierīgas klubu savstarpējā spēlē savās mājās guva trīs pēdējos vārtus un ar 8:6 pārspēja “Saulkalni” (Kārlim Deginam 3+0, Kristapam Loginam 2+0; Patrikam Briežem un Emīlam Skrodelim pa 2+0).

Pirms pēdējās kārtas Rietumi grupā ķekaviešiem ir 22 punkti, un viņi ieņem sesto vietu, taču tikai par punktu no viņiem atpaliek Grobiņas sporta centra komanda un par diviem – Liepājas “Kurši-2”, kuriem turklāt ir vēl arī spēle rezervē. “Saulkalne” ar 16 punktiem ieņem priekšpēdējo devīto vietu.

Latvijas otrajā līgā cīņu par vietu izslēgšanas turnīrā, kas pienākas pirmajām četrām komandām katrā grupā, turpina Inčukalna sporta klubs “Coyote”. Kārtējā aizraujošajā un vārtu guvumiem bagātajā spēlē “koijoti” 12 sekundes līdz pamatlaika beigām ļāva pretiniekiem FK “Vārme” florbolistiem izlīdzināt rezultātu, bet pagarinājumā arī iemest uzvaras vārtus – 10:11 (Jānim Levanovičam 2+3, Rihardam Liekniņam 2+0).

Tabulā SK “Coyote” ar 21 punktu 14 spēlēs ieņem piekto vietu, par trim punktiem atpaliekot no ceturtās. Inčukalniešiem pamatturnīrā vēl atlikušas četras spēles.

Multimediji

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.