Menu
 

Kalnu slēpotāji Siguldā cīnās par Latvijas kausiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Evelīna Gasūna Evelīna Gasūna Foto – E.Beļakovs, infoski.lv

Ziemas sportam pateicīgos laika apstākļos Pilsētas trasē Siguldā aizvadītas Latvijas kausa izcīņas pirmā posma sacensības kalnu slēpošanā. Trijās disciplīnās – slalomā, milzu slalomā un supergigantā – sacentās gan pieaugušie un juniori, gan jaunieši un seniori.

Vīru elites grupā lielākos panākumus guva Žaks Gedra, kurš piektdien uzvarēja milzu slalomā un sestdien slalomā, turklāt bija labākais arī abās slaloma sacensībās junioru grupā. Divas godalgotas vietas slalomā tika mārupietim Mikam Zvejniekam – sestdien slalomā viņš piekāpās Gedram, bet svētdien izcīnīja pirmo vietu.

Dāmu konkurencē lielākos panākumus guva siguldiete Evelīna Gasūna, kura uzvarēja slalomā gan sestdien, gan svētdien, abas reizes otrajā vietā atstājot piektdienas milzu slaloma uzvarētāju Agnesi Āboltiņu. Starp juniorēm divreiz uzvaras svinēja Betija Burkovska, kura ieguva arī vienu otro un vienu trešo vietu pieaugušo konkurencē.

Jaunieši trijās vecuma grupās triju dienu laikā aizvadīja sacensības trijās kalnu slēpošanas disciplīnās. Jaunākajā U12 grupā meitenēm sekmīgākā bija Kristiāna Hartmane, kura uzvarēja supergigantā un milzu slalomā, bet slalomā bija otrā. Divas uzvaras un viena otrā vieta arī Siguldas sporta skolas audzēknei Patrīcijai Ansonskai U14 grupā, bet Samanta Līcīte U16 grupā pēc trešās vietas iegūšanas supergigantā nākamajās divās dienās svinēja divas uzvaras.

Puišiem U12 grupā divas pirmās un vienu otro vietu izcīnīja Pauls Pēteris Prancāns no Siguldas sporta skolas. U14 grupā trijās sacensībās bija trīs dažādi uzvarētāji, toties U16 grupā nepārspēts visās trijās disciplīnās bija Kristofers Gulbis.

Senioru jeb “Masters” grupā dāmām trīs pirmās vietas ieguva Žaklīna Frickausa, bet vīru konkurencē pa vienai uzvarai un viena otrajai vietai izcīnīja Kristaps Bergmanis un lietuvietis Jurģis Januļonis.

Latvijas kausa izcīņas otrais posms Siguldā paredzēts no 1.līdz 3.februārim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.