Menu
 

Foto: Pierīgas novadu sporta spēles startē ar Krimuldas bļitkotāju un Ādažu šahistu uzvarām Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Pierīgas novadu sporta spēles startē ar Krimuldas bļitkotāju un Ādažu šahistu uzvarām Foto - Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde un Jānis Upītis

Aizvadītās nedēļas nogalē notikušas pirmās divas 2019.gada Pierīgas novadu sporta spēļu sacensības. Alauksta ezerā ar Krimuldas novada komandas uzvaru beigušās sacensības zemledus makšķerēšanā, bet šaha turnīrā Mālpilī uzvaru izcīnīja Ādažu novada pārstāvji.

Zemledus makšķerēšanas sacensības “neitrālā teritorijā” Alauksta ezerā Vecpiebalgas novadā bija pulcējušas deviņu Pierīgas novadu komandas. Sacensības notika četros atsevišķos sektoros – katrā pa vienam dalībniekam no komandas. Katrā sektorā rezultāti tika rēķināti atsevišķi, un uzvarētāji komandu vērtējumā tika noteikti, summējot atsevišķas vietas.

Krimuldas novada komanda palika nepārspēta jau sesto gadu pēc kārtas. Šoreiz krimuldiešu Artūra Berdinska, Jura Šeibo, Valda Janitena un Arnolda Grebežnieka kopējais loms bija 7,147 kilogrami, turklāt pirmie trīs savos sektoros bija paši meistarīgākie, bet A.Grebežnieks individuāli ieguva otro vietu, kas komandai summā deva piecus punktus.

Tāpat kā pērn, otrajā vietā ierindojās Mālpils zemledus makšķernieki Georgs Atruškevičs, Sandris Jonāns, Juris Deņisovs un Edijs Skarbinieks, kurš bija labākais D sektorā (11 p.). Viņu kopējais loms bija 3,382 kg.

Trešo vietu ar 1,978 kg zivju un 15 punktiem ieguva olainieši Inese Priedīte, Aivis Bērziņš, Jānis Antēns un Ingerts Balodis. Tālākās vietas sadalīja Salaspils (19), Ādažu (23), Ropažu (24), Baldones (25), Inčukalna (28) un Stopiņu (30) novada komandas.

Šaha turnīrā Mālpils sporta kompleksā astoņu novadu komandas sacentās katra ar katru. Kā ierasts, cīņas ritēja pie četriem galdiņiem, turklāt pie ceturtā sacentās dāmas. Par katru uzvarēto maču komanda saņēma divus “lielos” punktus, par neizšķirtu – vienu punktu, bet par zaudējumu punktus nesaņēma.

Arī šajās sacensībās pagājušā gada Pierīgas čempioni nosargāja titulu, kas gan nav uzskatāms par lielu pārsteigumu, jo ādažnieki pēc individuālā reitinga ieņēma trīs no pirmajām četrām pozīcijām. Ādažu šahisti uzvarēja visās septiņās cīņās, summā savācot maksimālo punktu skaitu (14). Sīvākā izrādījās cīņa ar siguldiešiem, kuru ādažnieki uzvarēja 2,5:1,5.

Uzvarētāju sastāvā spēlēja Matīss Mustaps, Jānis Grasis, Jurijs Agafonovs un Linda Krūmiņa, turklāt viņi visi arī uzrādīja individuāli labākos rezultātus pie atsevišķiem galdiņiem.

Otro vietu komandu vērtējumā ieguva Olaines šahisti Kaspars Ramma, Ilmārs Krūms, Emīls Jānis Mieriņš un Guna Skujiņa, kuri piedzīvoja zaudējumu pret čempioniem (1:3), divus mačus beidza neizšķirti (2:2) un uzvarēja pārējās četras cīņas, savācot 10 punktus.

Trešo vietu ar 8 punktiem ieguva baldonieši Ēriks Mieriņš, Varis Lejasmeijers, Gundars Beļavskis un Agnija Zemzare. Tālākajās vietās ierindojās Babītes (6 p.), Siguldas (6), Salaspils (5), Mālpils (5) un Ķekavas (2) komandas.

Individuāli otrās vietas pie atsevišķiem galdiņiem ieguva K.Ramma (Olaine), Roberts Ziediņš (Ķekava), Viktors Balašovs (Salaspils) un Renāte Vidruska (Babīte), trešās – Ē.Mieriņš (Baldone), Matīss Preiss (Mālpils), I.Krūms un G.Skujiņa (abi Olaine).

Februārī Pierīgas novadu sporta spēlēs plānoti divi turnīri – 10.februārī Salaspilī sacentīsies dambretisti, bet 17.februārī Rīgā galda tenisisti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.