Menu
 

Foto: Pierīgas skolu volejbola turnīrā pārliecinoši uzvar Ādažu meitenes Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Pierīgas skolu volejbola turnīrā pārliecinoši uzvar Ādažu meitenes Foto - Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu volejbola turnīrs B vecuma grupas (2003. g.dz. un jaunākas) meitenēm Ādažu vidusskolā noslēdzies ar pārliecinošu mājinieču uzvaru. Toties cīņā par otro vietu vienādu punktu skaitu ieguva uzreiz trīs skolu komandas, un medaļu sadalei nācās ņemt talkā matemātiku.

Turnīrā Ādažos piedalījās piecu Pierīgas mācību iestāžu komandas, kas aizvadīja viena apļa turnīru, cīnoties katra ar katru. Spēles ritēja līdz diviem uzvarētiem setiem, sets – līdz 25 punktiem (trešais sets līdz 15 punktiem).

Ādažu vidusskolas volejbolistes šoreiz izrādījās klasi pārākās pār vienaudzēm un svinēja pārliecinošas uzvaras divos setos visās četrās spēlēs, turklāt nevienā setā pretiniecēm neļāva gūt vairāk par 13 punktiem. Savukārt viņu novadniecēm no Ādažu Brīvās Valdorfa skolas tā arī neizdevās vinnēt nevienu setu un nācās samierināties ar pēdējo piekto vietu.

Intriga savērpās cīņā par 2.-4.vietu. Trīs pārējās komandas no Zvejniekciema vidusskolas, Siguldas Valsts ģimnāzijas un Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas turnīru beidza ar divām uzvarām un diviem zaudējumiem, turklāt arī savstarpējās spēlēs tās bija guvušas pa vienai uzvarai un piedzīvojušas pa vienai neveiksmei.

Lai noteiktu galīgo vietu sadalījumu, bija jārēķina visās spēlēs vinnēto un zaudēto setu attiecība. Tā labāka izrādījās pagājušā gada Pierīgas čempionēm šajā vecuma grupā Zvejniekciema vidusskolas meitenēm (5:4), kuras siguldietēm bija piekāpušās trijos setos, bet Berģu volejbolistes bija apspēlējušas divos.

Trešajā vietā ierindojās Berģu MMP komanda (pa setiem 4:4), bet Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda palika ceturtajā vietā (4:5). Jāatgādina, ka Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu volejbola turnīros puišiem abās vecuma grupās uzvarēja tieši Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņi.

Pierīgas skolu spēles turpināsies 5.februārī Ādažu vidusskolā ar basketbola turnīru A vecuma grupas jauniešiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.