Menu
 

Ķekavietes sekmē Latvijas florbola izlases uzvaru pār Ungāriju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ķekavietes sekmē Latvijas florbola izlases uzvaru pār Ungāriju Foto - floorball.org

Ar pārliecinošu uzvaru pār Ungārijas izlasi pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīru Slovākijas pilsētā Trenčīnā ceturtdien sākusi sešu Ķekavas klubu spēlētāju pārstāvētā Latvijas dāmu florbola valstsvienība. Vēl turnīrā latvietes sacentīsies ar Nīderlandes un Slovākijas florbolistēm.

FK "Ķekava" vienību izlasē pārstāv vārtsardze Kristīne Kirilova un uzbrucējas Elīza Elizabete Bērziņa, Klinta Mārtiņjēkaba un Paula Metāla, bet klubu “Ķekavas Bulldogs” – aizsardze Kristiāna Grāvīte un uzbrucēja Līga Vancāne. Komandas rindās ir arī Anna Ankudinova, kura vēl pērn spēlēja “buldodžu” sastāvā, bet šosezon pārstāv Somijas klubu “Rankat Ankat”.

Spēlē pret ungārietēm līdz pirmās trešdaļas vidum rezultāts palika neatklāts, bet tad 20 sekunžu laikā bumbiņa divreiz ielidoja Ungārijas izlases vārtos. 2:0 panāca Paula Metāla, bet perioda beigās Līga Vancāne iemeta arī trešo golu.

Otrajā trešdaļā pretiniecēm izdevās gūt, kā izrādījās, goda vārtus, bet uz šo metienu Latvijas florbolistes atbildēja ar vēl trim vārtu guvumiem – ceturtos guva Vancāne, bet piecas minūtes vēlāk precīza bija Ankudinova. Trešajā periodā rezultāts vairs nemainījās, un Latvijas izlase spēra pirmo soli pretī pasaules čempionātam – 6:1. Par labāko spēlētāju komandā atzina divu vārtus autori Līgu Vancāni.

Lai kvalificētos pasaules čempionāta finālturnīram, kas 2019.gada nogalē norisināsies Šveices pilsētā Neišatelē, latvietēm grupā jāiegūst pirmā vai otrā vieta. Uz pasaules čempionātu tiks arī divas no četru kvalifikācijas grupu trešo vietu ieguvējām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.